Ovocný koláč / bublanina (nejen) z remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti
    • 180
      g cukr krupice dle sladkosti ovoce, cca
    • 320
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • 1
      dl olej
    • 1
      dl mléko
    • 600
      g čerstvé ovoce nebo kompotované, cca
    • 250
      g drobenka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

RADA: Které potraviny nepatří do mrazáku?

2
V míse vyšleháme celá vejce s cukry do husté pěny, ke které přilijeme olej s mlékem a za stálého míchání přisypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše vymícháme v hladké těsto, které nalijeme do připravené remosky.

RADA: Jak skladovat vejce

3
Na těsto nasypeme nebo naskládáme ovoce dle vlastní chuti (třešně, jahody, švestky, višně, meruňky, broskve...), které následně posypeme drobenkou, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
4
Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Kdo zvolí kyselejší ovoce (rybíz, meruňky...), může před podáváním posypat moučkovým cukrem.

RADA: Jak udělat piškot na dort

5
Koláč můžeme upéct i klasicky v troubě, ve vyšším pekáčku nebo dortové formě, kdy formu s těstem vkládáme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova.

RADA: Podívejte se na nejlepší recepty na bublaniny

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    13. 6. 2018 17:27

    ...při odesílání receptu se ztratil krok č. 1 : Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. ...prosím doplnit, děkuji!

Další doporučené recepty: