• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Rybízový koláč s polevou
    Napište svůj komentář k receptu

    Rybízový koláč s polevou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rybízový koláč s polevou
    Rybízový koláč s polevou
    Rybízový koláč s polevou
    Rybízový koláč s polevou
    Rybízový koláč s polevou
    Rybízový koláč s polevou
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    12 porce
    • Těsto
      • 1
        špetka sůl
      • 500
        g hladká mouka
      • 8
        lžíce rostlinný olej
      • 0,25
        l mléko
      • 30
        g droždí
      • 80
        g cukr
    • Poleva
      • 1
        špetka sůl
      • 4
        ks vejce
      • 2
        dl smetana ke šlehání
      • 30
        g škrobová moučka
      • 100
        g cukr
    • Ostatní
      • 10
        ks dětské piškoty nebo sušenek
      • 1,50
        kg rybíz

    Postup přípravy receptu

    1
    Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové. Dáme ho kynout na teplé místo asi na 30 min. přikryté utěrkou. Pokud nám příliš vykynulo, ještě ho lehce znovu propracujeme. Pak těsto vyválíme na plech nebo raději na pekáč o velikosti plechu a kolem dokola ještě vytvoříme prsty rámeček, aby náplň nevytékala. Na dno rozdrobíme sušenky nebo piškotky a poklademe silnou vrstvou očištěného rybízu. Pak smícháme cukr se škrobovou močkou, přidáme celá vejce, smetanu a špetku soli, vše rozkvedláme a stejnoměrně zalijeme rybíz. V předehřáté troubě pečeme zvolna asi 30-40 min na 150 °C(horkovzduch), až okraje těsta začnou hnědnout.

    RADA: Bublanina a další recepty, které využijete celé léto

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rybízové víno II.

    Rybízové víno II.

    Rybízový koláč

    Rybízový koláč

    Rybízový koláč s drobenkou

    Rybízový koláč s drobenkou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Vlasta Novák | 9. 7. 2012 09:41

      Dobrý den, opraveno dle staré verze webu. Díky

    • BindiDindi | 7. 7. 2012 09:22

      Nezlobte se, ale není náhodou v receptu na těsto chyba?? Přeci jen litr mléka a 1/2 kg mouky, to jsou spíš řídké lívance než těsto na koláč :-\

    • Olga Nachtigalová
      Olga Nachtigalová | 5. 8. 2010 19:43

      Koláč je výborný, snad jediná varianta receptu na moučník s rybízem, kdy rybíz není tak "agresivní", poleva ze smetany ho hodně zjemňuje. S těstem se krásně pracuje, zkrátka dávam za 1! Ještě přemýšlím, z jakého jiného ovoce by ještě šel udělat

    • Markéta Kloučková
      Markéta Kloučková | 20. 6. 2009 12:12

      Těsto jsem udělala v pekárně na chleba, krásně se s ním pracovalo. Koláč jsem právě dopekla, těším se na ochutnání, ale věřím, že nebudu zklamaná. Pekla jsem při 150st. 30 minut (horkovzduch). Tak nevím :-) Jo a pozor, rybíz mi zuřivě poprskal celou troubu.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 18. 7. 2008 17:20

      Je to docela dobré,ale nějak se mi tam stratila ta poleva.Příště bych zkusila tu šlehačku vyšlehat dohusta a pak přidat cukr a škrobovou moučku a pak nalít na rybíz.Myslím,že by z toho byla taková růžová krusta na koláči.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 17. 7. 2008 17:52

      Nejenže to vypadá výborně,ono to je výborný.Je fakt,že jsem taky pekla kratší dobu na horkovzduch,navíc já musím otáčet plech - u zadní stěny mi to peče a připéká víc.Ale je to fakt dobré.( Snad mi konečně tenhle příspěvek vyjde,stránka mě zlobí od rána)

    • Jana Remková
      Jana Remková | 17. 7. 2008 17:19

      Tak,vypadá to výýýborně!! Voní po celém bytě.Jen pozor na dobu toho pečení,30-40 minut je moc.Pekla jsem snad polovinu té doby a ještě mi nezvoní ani minutka,takže na těch 150,ale tak 15-20 minut

    • Jana Remková
      Jana Remková | 12. 9. 2007 13:40

      Děkuji za recept,nemám rybíz,ale určitě to zkusím s malinami a určitě to bude mňamka. Jana R.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Rybíz Škrobová moučka Smetana ke šlehání Sůl Vejce

    Jak udělat piškot na dort

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

    Zeleninový salát s francouzskou…

    Obrácená buchta z jablek

    Obrácená buchta z jablek

    Club Sandwich

    Club Sandwich

    Frankfurtská polévka

    Frankfurtská polévka

    Sójové kostky na kari

    Sójové kostky na kari

    Jíšková pórková polévka

    Jíšková pórková polévka

    Žampionové placičky (karbanátky)

    Žampionové placičky (karbanátky)

    Chléb pečený v kastrolu

    Chléb pečený v kastrolu

    Mrkvový dort Pedro

    Mrkvový dort Pedro

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Jak udělat piškot na dort

    Poslední sledované recepty

    31
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    23
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    22
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    21
    Plněná sekaná - která nepraskne ! :)
    Plněná sekaná - která…
    20
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Rybízový koláč s drobenkou
    Rybízový koláč s drobenkou
    Rybízový koláč s drobenkou
    Rybízový koláč s drobenkou
    Rybízový koláč s kokosem
    Rybízový koláč s kokosem
    Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
    Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
    Rybízový koláč s tvarohem I.
    Rybízový koláč s tvarohem I.
    Rybízový linecký koláč
    Rybízový linecký koláč
    • Recepty.cz
    • Rybízový koláč s polevou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí