Meruňkové kefírové řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: raindlova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Základ
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      l kefír (ochucený, meruňkový)
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1,5
      lžička jedlá soda
  • 1. varianta
    • meruňkový kompot
  • 2. varianta
    • zavařenina pikantní
    • kokos
  • 3. varianta
    • zavařenina pikantní
    • citronová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny dobře dohladka vymícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu s okrajem, poklademe okapanými meruňkami a zvolna upečeme.
2
II. varianta - těsto upečeme bez meruněk, vychladlé potřeme pikantní zavařeninou (já mám domácí meruňko-rybízovou) a posypeme kokosem.
3
III. varianta - těsto upečeme v pekáči, aby bylo vyšší, po vychladnutí rozkrojíme, pomažeme zavařeninou, opět slepíme a polijeme citronovou polevou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    21. 4. 2014 19:26

    Buchta nám moc chutnala, neměla jsem meruňkový kefír, tak jsem do obyčejného přimíchala 3 lžíce meruňkové zavařeniny. Po celou dobu, než se snědla, byly řezy vláčné a chutné. Taky se mi líbí, že díky tomu, že se vše jen zamíchá - vylije - poklade a peče, je to rychlovka. Meruňky se mi ale dost propadly do těsta, takže na chuť dobré, ale na pohled nic moc.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    4. 4. 2012 10:48

    Dobrý den, opraveno.

  • Zdeňka Raindlová
    Zdeňka Raindlová |

    3. 4. 2012 20:45

    Ani se mi nechce věřit, že jsem sem tento recept vložila už před tolika lety! Ale bohužel při přepisování receptů do nové podoby došlo k podstatné chybě - ten kefír má být ochucený, meruňkový! Tím jsou právě tyto řezy zvláštní a mají jinou chuť než s obyčejným kefírem. Je možné to opravit prosím?

  • beba
    beba |

    30. 5. 2006 09:03

    Robila som len s acidof. mliekom, do cesta dala 2 lyžice redšieho marh.džemu a na vrch na malé kúsky pokrájané zavarené marhule striedavo s kôpkami tvarohu. Výborné, vysoké, ešte včera boli vláčne.Musím sa zaregistrovať, aby som dala 1***.

  • Monika xxxxxx
    Monika xxxxxx |

    26. 5. 2006 12:30

    Dělala jsem s meruňkovým kompotem, byly vláčné a velice chutné.Vřele doporučuji.

  • ELA
    ELA |

    26. 5. 2006 10:26

    určitě tam budou fajn, mám odzkoušené v podstatě vše, od čerstvého ovoce po marmeládu, on se v té lednici nebo na zahradě vždy najde jiný "zbytek" na zpracování. jen pak více či méně sladím těsto a přidám více či méně tekutiny (kefír, jogurt, mléko, šťava z kompotu)

  • Magda
    Magda |

    26. 5. 2006 09:49

    Elo, já bych do toho spíš přidala zavařené rozmixované meruňky.

  • ELA
    ELA |

    26. 5. 2006 09:48

    viz předchozí příspěvek ze 7.4. :)), možné kombinace s kompotem, marmeládou, dření ..fantazii se v tomto případě meze nekladou

  • beba
    beba |

    26. 5. 2006 08:51

    Marhuľový kefír som na Slovensku nevidela, môžem použiť acidko a ochutiť ho marh. džemom?Poradte kuchárky, chcem ho v sobotu urobiť.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 5. 2006 12:11

    Kompot i kefír.

  • beba
    beba |

    9. 5. 2006 12:04

    Mám dať marhuľový kefír aj kompót alebo miesto kefíru kompót?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 5. 2006 09:29

    Dělala jsem s meruňkovým kompotem asi před 2 týdny, jen jsem to zapomněla napsat. Byly moc dobré. Doporučuju:-))

  • Magda
    Magda |

    9. 5. 2006 07:44

    Rychlé, dobré,vláčné.Super to musí být s meruňkama,kdy vynikne ta meruňková chuť buchty.Ty jsem neměla, takže jesem namazala marmaládou a posypala kokosem.

  • Eva
    Eva |

    7. 4. 2006 12:28

    souhlasím, tímto způsobem spotřebuji jakékoliv zásoby jogurtu, kefíru nebo podmáslí, bílého i ochuceného. Doporučuji!!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    7. 4. 2006 11:52

    Dobrý nápad s ochuceným kefírem:-)