• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
    Napište svůj komentář k receptu

    Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 46
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
    Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
    Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
    Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
    Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 400
        g polohrubá mouka
      • 100
        g cukr
      • 125
        g hera
      • 4
        ks žloutek
      • 0,25
        l mléko
      • 1
        balíček prášek do pečiva
    • Na peřinu
      • 4
        ks bílek
      • 150
        g cukr
      • 100
        g kokos
      • meruňky nebo jiné ovoce podle chuti

    Postup přípravy receptu

    1
    Změklou heru vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) a přidáme mléko s moukou a nakonec prášek do pečiva. Dáme na plech, poklademe meruňkami, potřeme ušlehanými bílky s cukrem a kokosem a dáme upéct.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krémová brokolicová polévka s kokosovou smetanou

    Krémová brokolicová polévka s…

    Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou

    Vafle s karamelem a kokosovou…

    Meruňkové řezy se sněhem

    Meruňkové řezy se sněhem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Katka0501 | 11. 7. 2014 11:22

      výborné řezy, povedly se hned na poprvé, všem chutnaly a už peču druhou várku, meruňky jsou v tom moc dobrý. :-)

    • allyska | 21. 5. 2014 15:25

      Výborná, nadýchaná buchta, kdo má rád kokos, nechť určitě zkusí :)

    • SKSandy
      SKSandy | 28. 3. 2013 21:30

      Místo meruněk jsem použila maliny. Výborné. :-)

    • kozenka1 | 24. 6. 2012 12:31

      Křehké, výborné. Neměla jsem kokos, tak jsem přidala do sněhu lžíci vanilkového pudinku a trošku mléka. Myslím, že kokos to nepředčí, ale také mňaammmm. Dávám jedničku

    • pajatumova
      pajatumova | 4. 8. 2011 09:30

      Vyzkoušela jsem s borůvkami a také se moc povedl. Přikládám fotečku :-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 26. 11. 2010 01:47

      Tyto řezy jsou také moc dobré, foto přikládám :-)

    • Fanfan | 14. 11. 2010 13:03

      Velmi dobré řezy, většinou použiji ještě víc bílků, mívám v ledničce v zásobě. Pozitivem je, že je toho hodně, řezy jsou poměrně vysoké, ale velmi šťavnaté. :-)

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 23. 4. 2010 18:10

      Díky za inspirativní recept. Chuť je fajn. Jen bílková hmota (udělala jsem ji z cca 7mi bílků) se mi srazila při šlehání (holt jsem to nešlehala postupně - bohužel to v receptu není popsáno), také jsem nejdříve podle komentářů piškot dala na ca 15 minut péci a teprve potom nalila bílkovou hmotu. Myslím, že jinak by se mi to připálilo. Také jsem do těsta přidala asi 50 ml mléka, aby se s ním lépe pracovalo (jinak je dost tuhé).

    • Amy -
      Amy - | 28. 2. 2009 16:02

      Dnes jsem je pekla. Udělala jsem o polovinu méně těsta do menší formy a té bílkové záležitosti bylo tak akorát. Ten obrázek je poněkud zavádějící... Ale je to velmi dobré, do těsta jsem dala jen 1/2 mouky, 2/3 másla, 1/2 prášku a 1/5 mléka. Vejce a cukr jsem nechala.

    • Bahar Karaer
      Bahar Karaer | 10. 12. 2008 21:21

      Tak nevim kde se mi to zvrtlo - chutove to bylo velice dobre,ale cekala jsem ze kokosova pena bude vice "nadychana". Take se mi to zdalo trochu moc sladke - ale turkum (ziji v Turecku) kteri maji radi sladke opravdu "sladke" to moc a moc chutnalo.

    • Ivana Michalova
      Ivana Michalova | 10. 10. 2008 14:53

      Jsem kucharsky antitalent, ale tyto řezy jsem zkusila, jsou jednoducha a NAPROSTO VYBORNE !!

    • Markéta Smolková
      Markéta Smolková | 16. 8. 2008 21:13

      Recept je výborný, zkoušeli jsme s ostružinami a pár malin, druhý den byl plech prázdný

    • Jana Remková
      Jana Remková | 22. 7. 2008 18:59

      Tak,musím říct,že to bylo skvělé i s tím předpečením toho těsta.Co se týká sněhu,zdá se mi to tak akorát,ale nic nezkazíte,když dáte bílků víc,kdo má a potřebuje je spotřebovat.Dávám za 1

    • Lenka Štěpanková
      Lenka Štěpanková | 22. 7. 2008 18:47

      pekla jsem a vubec se mi nepovedla zdrcla se snih byl takovy mokvaví a ješte byla malo sladka slepice si ale pochutnali

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 22. 7. 2008 09:39

      Rezy jsem měla 3 dny a sníh byl pořád tuhý, nic nenasáklo, možná u jiného ovoce, ale u meruněk ne

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 21. 7. 2008 18:57

      No jasně,to je ono.Díky.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 21. 7. 2008 18:36

      Jo a ptáš se Laďko,proč ten sníh až po chvíli pečení?Nevím,jdu na to teď,ale myslím,aby přece jen nenasákl do toho syrového těsta,aby ta krusta sněhová byla vidět.Aspoň já si to myslím

    • Jana Remková
      Jana Remková | 21. 7. 2008 18:33

      Laďko,sůl do bílků dávám od nepaměti.Tak mi to kdysi poradil a je to prý proto,aby se sníh ušlehal rychleji,tak nevím.

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 21. 7. 2008 10:36

      Pekla jsem o víkendu. Je to rychlá a moc dobrá buchta a sníh jsem dala hned, ale pekla jsem to asi na 170 st.Dávám 1

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 19. 7. 2008 18:42

      Zapomněla jsem na cukr do sněhu - pro ty,kdo by chtěli dát diasladidlo - do tohoto bych dal 2 lžíce dia sladidla - ne vrchovaté - zarovnané a pozor - já při šlehání sněhu s diacukrem vždycky přidám malinko soli - no asi opravdu na špičku nože.Ono se to doporučuje i u normálního cukru,ale tady ho dávám vždycky.Šlehá se to delší dobu,ale 100% se to ušlehá!!!

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 19. 7. 2008 18:38

      Já bych ji nahradila celou dávkou celozrnný, a toho dia cukru tak 1 polévkovou lžíci (cca 20g) - no vida a zas jsme u váhy lžiček :-))) a taky se mi zdá,že nebude na škodu víc bílků.Zas se zeptám já: proč myslíte ten sníh až po chvíli pečení? Laďka

    • Jana Remková
      Jana Remková | 19. 7. 2008 18:16

      Ten recept mne fascinuje.Není nijak složitý,řekla bych,že to zvládne každý.Taky bych však tu sněhovou peřinu dala až po chvilce pečení a skoro bych taky zkusila tu celozrnou pšeničnou mouku a vyzkoušela bych to umělé sladido Fan,jen vůbec tedy nevím,kolik bych ho měla dát.

    • Jana S
      Jana S | 19. 7. 2008 15:46

      Trochu jsem experimentovala a část (150g) mouky jsem nahradila celozrnnou pšeničnou a osladila třtinovým cukrem. Protože jsem měla 4 bílky, které jsem chtěla spotřebovat, dala jsem do těsta 2 celá vejce a 2 žloutky a peřinu jsem udělala z 6 bílků - myslím, že takto je jí tak akorát. Taky jsem radši pekla nejdřív 15 minut bez peřiny a pak na mírnějším stupni (kolem 160st.C) dopekla s peřinou. Mezi meruňky jsem přihodila i pár malin a výsledek je opravdu moc dobrý, děkuji za recept.

    • Tina Valasek
      Tina Valasek | 18. 7. 2008 14:49

      Suhlasim s Lenkou, cesto sa nedalo poriadne rozotriet bolo prilis tuhe, robila som z 5 vajicok, pridala som trochu citr. kory do cesta a kolac som dala zapiect do truby a ked bol skoro upeceny potrela som ho snehom a tak dala dopiect. Chutovo bol velmi dobry.

    • kamca macikova
      kamca macikova | 13. 7. 2008 14:19

      mnamky mnamky mnam,pred polednem upeceno,ted skoro snedeno...

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 8. 7. 2008 20:32

      Ja som robila naplech o rozmeroch 24 krát 36 cm. Bolo to veľmi dobré, cesto sa krásne rozotieralo, no tiež som mala obavu, že sa mi spáli sneh. Koláč som trochu predpiekla a potom natrela sneh a dopiekla. Cesto bolo pekne vysoké prevzdušnelé a šťavnaté. Je to rýchle a dobré. No a prášok do pečiva rozhodne dobre premiešať múkou.

    • Olga V.
      Olga V. | 8. 7. 2008 18:59

      Na jaky je to plech ? Kdybych to pekla v 26cm kulate rozeviraci forme bylo by mnozstvi zhruba stejne ? Diky.

    • lenka galvasová
      lenka galvasová | 8. 7. 2008 18:53

      Musím dát Sylvě za pravdu,protože těsto bylo skutečně tuhé,těžce rozetíratelné,ale výsledek nebyl špatný.Smíchala jsem broskve s čerstvými malinami.Jen jsem asi neodhadla dobu pečení,protože sníh jsem měla po upečení hnědý.

    • Ostružina Lesní
      Ostružina Lesní | 6. 7. 2008 21:18

      Meruňky jsem neměla, tak jsem dala višně a nektarinky. Je to výborné. Příště zkusím borůvky . :-)

    • martina maškova
      martina maškova | 5. 7. 2008 15:24

      opravdumoc dobré,ale doporučuji prášek do pečiva promíchat s moukou

    • IRENA KOPECKÁ
      IRENA KOPECKÁ | 5. 7. 2008 11:31

      Moc dobré,ale je potřeba opravdu peřinu udělat z více bílků.Vynikající

    • Irena Klasová
      Irena Klasová | 30. 6. 2008 11:29

      Vynikající, v sobotu jsem upekla a ještě jsem k meruňkám přidala malé jahody. Příště udělám kokosovou peřinu z více bílků, z těch čtyř je opravdu málo. Dávám za jedna s hvězdičkou.

    • Sylva
      Sylva | 15. 3. 2008 23:12

      Tak ale musím říct, že to vonělo senzačně (jako řezy Raffaelo) a s malinami to chutná suprově!!! Po tom se jen zapráší :-)

    • Sylva
      Sylva | 15. 3. 2008 19:16

      Pro začátečníky špatně popsaný postup. Ne každý totiž ví, že sníh se ušlehá s cukrem, ale kokos se tam vmíchá opatrně, zlehka až poté.Těsto se mi zdálo nějaké "tuhé, těžké" na rozetření na plech. Jsem zvyklá na těsto, které se krásně naleje a rozetře, nebo na těsto, které se namačká. Tohle bylo tedy těžké na rozetření.. Na peřinu bych dala určitě více bílků, tudíž i dalších ingrediencí. Zatím se to peče.. takže chuť ještě nemohu posoudit. Místo meruněk jsem dala mražené maliny. Nic jiného zrovna nebylo.

    • cicolina
      cicolina | 20. 9. 2007 10:13

      Dekuji p. Odehnalove za pekne foto, já jsem sice recept vlozila, ale nikdy jsem nestihla dilo vyfotit, jsem ráda, ze vsem tak chutna. "Perinu" mam taky rada vetsi, proto vetsinou sbiram bilky do zasoby a pak je tady upotrebim.

    • Marcela Suchanová
      Marcela Suchanová | 20. 9. 2007 09:22

      Dala jsem tam nektarinky a i tak byly výborné. Dávám za 1

    • Zdeňka Raindlová
      Zdeňka Raindlová | 14. 7. 2007 15:04

      Moc dobré! Měla jsem doma navinulou šlehačku, tak jsem ji použila místo mléka, můžu jen doporučit.

    • Dagmar Dočkalová
      Dagmar Dočkalová | 11. 7. 2007 15:00

      Řezy byly výborné,dávám velkou 1!!!!

    • zita matejkova
      zita matejkova | 18. 2. 2007 19:07

      vynikající!!!!!

    • Kateřina Pyszková
      Kateřina Pyszková | 26. 1. 2007 08:55

      Výborné, hned se po tom zaprášilo, dneska dělám s borůvkami.

    • Anonym
      Anonym | 1. 9. 2006 23:57

      Dopekla jsem a jsou velmi dobré.Příště je ale zkusím z 5 vajec."Peřina" se nám zdála trochu tenká.

    • Lenka Švábová
      Lenka Švábová | 25. 7. 2006 21:28

      Moc dobré.Bez komentáře.Dávám za 1!!!

    • Naďa Lhotaková
      Naďa Lhotaková | 2. 6. 2006 19:37

      Tak už mám pečeno!!!Dala jsem broskve,meruňky došli.Ještě vlažné jsem ochutnala,dávám 1!!!!

    • cicolina
      cicolina | 1. 6. 2006 16:42

      Jsem ráda, že se povedlo...už se mi nechtělo dělat ovocné koláče jenom s drobenkou a tohle je myslím dobrá změna.-)

    • Anonym
      Anonym | 31. 5. 2006 14:22

      A je to, vyzkoušeno. Podařilo se. Použila jsem kompotované meruňky, kterých mám v zásobě několik sklenic. Moc dobré. Ke konci pečení - asi tak 7 min - jsem dala pečení pouze zespodu, aby sníh moc neztmavnul a jdu na to - mňam!!!

    • cicolina
      cicolina | 30. 5. 2006 13:54

      Myslím, že se to nezkazí ani čerstvým ani kompotovaným, ale protože je tam ten sladký sníh z bílků, tak doporučuji kyselejší. Ze sněhu jsem měla také strach, ale nic se mi nespálilo:-)) Ale pro jistotu můžete ke konci přepnout troubu na spodní pečení nebo dát nad to ještě jeden plech(prázdný:-))).

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 30. 5. 2006 09:24

      Ušlehanými bílky myslíte ušlehat sníh ? V tom případě nezhnědne sníh dřív, než se propeče těsto ?

    • Anonym
      Anonym | 30. 5. 2006 09:11

      Vypada to jednoduche a dobre, dekuji za recept. Jestli jsem dobre pochopila, jedna se o cerstve ovoce, ne kompotovane:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hera Kokos Meruňky Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Selské brambory

    Selské brambory

    Arabská rýže

    Arabská rýže

    Lahůdkový guláš s fazolkami

    Lahůdkový guláš s fazolkami

    Cizrnové kari

    Cizrnové kari

    Cuketová buchta III.

    Cuketová buchta III.

    Vepřová "pečeně" v papiňáku

    Vepřová "pečeně" v papiňáku

    Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

    Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

    Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

    Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

    Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

    Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Salát s quinoou a sýrem halloumi
    Salát s quinoou a sýrem…
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    27
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Převezmou Němci řízení koronavirové krize u nás? Nejde to, ale v roce 1989 to šlo.

    Karel Steigerwald: Převezmou Němci řízení koronavirové krize u nás? Nejde to, ale v roce 1989 to šlo.

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Meruňkové knedlíky z pařeného těsta
    Meruňkové knedlíky z pařeného těsta
    Meruňkové koláčky
    Meruňkové koláčky
    Meruňkové potěšení
    Meruňkové potěšení
    Meruňkové řezy se sněhem
    Meruňkové řezy se sněhem
    Meruňkové řezy VIII.
    Meruňkové řezy VIII.
    Meruňkové smoothie
    Meruňkové smoothie
    • Recepty.cz
    • Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí