Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hrubá mouka + na podsypávání
    • sůl
    • 60
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko
    • 75
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 6
      ks meruňky vetší
    • mandlové lupínky
    • moučkový cukr
    • rozpuštěné máslo
    • meduňka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrubou mouku promíchejte s rovnou lžičkou soli a cukrem. Mléko přiveďte téměř k varu spolu s máslem a zalijte jím mouku. Mísu přiklopte a nechte 5 minut odstát, aby se mouka spařila. Pak přidejte vejce a vypracujte měkké těsto. Podle potřeby dodejte ještě mouku nebo mléko, ale počítejte s tím, že i hotové těsto je poměrně lepkavé.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Ve velkém hrnci dejte vařit dostatečné množství vody. Meruňky vypeckujte. Z těsta odtrhávejte mokrýma rukama kousky, z nich na dlani tvarujte placky a do nich balte půlky meruněk.
3
Knedlíky po várkách vkládejte do vroucí vody a vařte asi 8 minut. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

4
Mandlové lupínky nasucho opražte na pánvi. Knedlíky podávejte zalité přepuštěným máslem a sypané mandlemi a moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.