Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Vafle
    • 150
      g hladká mouka
    • 30
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g máslo
  • Karamel
    • 1
      plechovka kokosové mléko
    • 100
      g třtinový cukr
  • Šlechačka
    • 1
      plechovka kokosové mléko
    • 3
      lžička moučkový cukr
  • K podávání
    • ovoce
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Rozšlehejte vejce s mlékem a přilijte rozpuštěné máslo. Poté spojte se sypkými surovinami a vymíchejte řídké těsto. Plotýnky vaflovače potřete malým množstvím rozpuštěného másla a smažte jednotlivé vafle.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Na karamelovou omáčku budete potřebovat pevnou část z jedné plechovky vychlazeného kokosového mléka. Rozpusťte ji v kastrůlku a nechte asi pět minut probublávat na velmi mírném ohni. Přidejte cukr, teplotu stáhněte na minimum a míchejte asi 5 minut, pak nechte vychladnout, chladnutím omáčka trochu ztuhne.
3
Šlehačku opět připravíte z tuhé části vychlazeného kokosového mléka. Dejte ji do mísy robotu a šlehejte na vyšší rychlost, jakmile se tuk změní na krémovou tekutinu, přidejte cukr a šlehejte dál, po pár minutách vznikne nadýchaný krém. Vafle podávejte s karamelovou omáčkou, šlehačkou a ovocem.

RADA: Tipy na snídaně do postele: lívance, vejce a zapečené pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: