Muffiny z žitné mouky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: PetronylkaV

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo nebo tuk necháme změknout. Výhoda je rychlá příprava. Do mísy nasypeme mouku s práškem, cukr a rozklepneme vejce, přimícháme jogurt a tuk. Zpracujeme na tužší těsto a nakonec opatrně vmícháme čokoládu, ovoce nebo třeba sekané oříšky... Do plechu s důlky si dáme papírové košíčky a pomocí dvou lžič plníme asi do dvou třetin. Pečeme asi 15-20 minut při 170 °C (v elektrické troubě).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    19. 7. 2015 19:21

    Vyborné, místo cukru jsem použila 2 odmerky vanikoveho proteinu :) děkuji za recept

  • Veola
    Veola |

    17. 6. 2015 10:51

    Včera jsem zkoušela a jsou vynikající! Já jsem do každé dala jahodu. Jo a těsto jsem měla dost tuhé, tak jsem přidala trošku mléka a nic se nestalo :-) Moc děkuji za tenhle skvělý recept!

  • Zuza
    Zuza |

    17. 9. 2013 16:25

    Super! Přidala jsem do nich nasekanou čokoládu na vaření, kousky jablíčka a slunečnicová semínka a můžu se utlouct! :-)

  • tara
    tara |

    31. 3. 2012 21:56

    Perfektní !!! Dnes jsem zkoušela. Do každého jsem dala kostičku hořké čokolády :-[ :-)

  • jaminka
    jaminka |

    29. 3. 2012 16:55

    Moc dobré! Zkusila jsem variantu se 70 % nastrouhanou čokoládou (100 g), skořicí a mletými mandlemi (máme alergii na vlašské...myslím, že by byly lepší). Měla jsem formu na 12 středně velkých muffinů a těsta bylo na 15. Příště budu muset zvýšit poměr na 24 :-). Nepoznala bych, že je v tom žitná mouka, ale je pravda, že jsem na ni už zvyklá.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: