Sýrový quiche s pečeným česnekem a kadeřávkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 130 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 3
      lžíce vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 1
      svazek česnek
    • olivový olej
    • 2
      hrst kadeřávek
    • 100
      g ementál
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • 50
      g gorgonzola
    • 50
      g brie - sýr
    • 1
      hrst piniové oříšky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní těsto. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Než si těsto odpočine, upečte česnek: palici na horní straně seřízněte, položte ji na čtverec alobalu, zalijte olivovým olejem, zabalte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Změklý česnek vymačkejte ze slupek a rozmíchejte v misce na kaši. Vychlazené těsto rozválejte na pomoučněné ploše na plát tenký asi 3 mm a přeneste ho do formy. Prsty těsto zatlačte do všech záhybů formy a přebytečné kousky těsta odkrojte. Dejte chladit do ledničky.
3
Kadeřávek natrhejte na kousky, spařte vroucí vodou, zchlaďte, vyždímejte a osušte. Nahrubo nastrouhejte ementál, vejce v míse rozmíchejte se smetanou, osolte a opepřete. Vychlazený korpus potřete pečeným česnekem, posypte ementálem, rozprostřete kadeřávek, zalijte vaječnou směsí a rozdrobte gorgonzolu. Navrch naskládejte pokrájený sýr s bílou plísní a nasypte piniové oříšky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.

RADA: Lepší než porno: 12 receptů z vajec, které musíte vyzkoušet!

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: