Pravé tiramisu bez vajec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Martina_Bak

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mascarpone
    • 150
      g cukr
    • 30
      ml likér
    • 250
      ml šlehačka
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balení hořká čokoláda
    • 400
      g dortové oplatky
    • 1
      šálek černá káva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažné kávy vlijeme likér - lze vynechat, je výborné i bez alkoholu. Do kafe jeden po druhém rychle smáčíme piškoty a vyrovnáváme je těsně vedle sebe do obdelníkové zapékací misky nebo alobalové misky na grilování.
2
Krém připravíme smícháním dotuha vyšlehané oslazené šlehačky s mascarpone.
3
Vrstvíme piškoty, krém a piškoty, můžeme prosypat čokoládou nebo pocákat nutellou rozehřátou v mikrovlnce.
4
Končíme vrstvou krému, kterou bohatě posypeme kakaem. Necháme pěr hodin rozležet v lednici.

Komentáře k receptu

  • Anna B,
    Anna B, |

    23. 10. 2016 21:15

    Sice tiramisu bez vajec, za to se dovniř dávají piškoty...takže děkuju pěkně :/

  • Jana
    Jana |

    30. 10. 2015 20:18

    Presne tak tiramisu sa robí z dlhých piškót a naozaj je to taliansky dezert moja dcéra robí v reštaurácií u Taliana v zahraničí veľa rokov keď my sme tu o tom ani nesnívali , tja by som sa nevyjadrovala o Talianoch až tak negatívne, chodím tam jedávať často a môžem povedať že dezerty a vôbec kuchyňa je výborná. Nekastujme Talianov Maďarov Rusov atď všetci majú niečo dobré prajem pekný večer : :-)

  • ok2
    ok2 |

    27. 6. 2015 15:10

    Hádáte se pro prd....Takové štěkny :-D Dort je výborný a to je hlavní....Nedělejte z Italů nějaké fajnšmekry,sežerou vše a pojmenují si to jak se jim zachce.....Slepičky v Česku bazírují na nevýznamném slovíčku a zatím ony sami připálí i vodu,čau bambíno přemoudrá a Iris odkvetlá... ;-)

  • Veronika
    Veronika |

    20. 6. 2015 09:38

    Je to dost přeslazené, dala jsem 120g cukru a stále dost sladké.

  • Veronika
    Veronika |

    19. 6. 2015 17:54

    Na můj vkus děsně sladký. Cukru jsem dala 120g a stejně je to přeslazené.

  • marsi18
    marsi18 |

    29. 5. 2015 20:33

    Pravé tiramisu? V surovinách máte napsané dortové oplatky a v receptuře piškoty. =-O Já když zadám na net Pravé tiramisu, tak počítám s tím, že mi vyjede Pravé tiramisu a ne taková sračka. :-( :-( :-(

  • šárka
    šárka |

    23. 4. 2015 13:58

    Krásně reagujete na tak arogantní IRISA reakci. Dělám také tiramisu s dlouhými cukrářskými piškoty a je to opravdu bašta. Všichni to milujeme. Nepřipadá mi to trapné :-) :-)

  • Kačka
    Kačka |

    25. 10. 2014 22:09

    Já nevím, zda je to pravé tiramisu. Asi ne, ale já jsem ho udělala a je vynikající ať je to co je to. I když tedy ten název bych asi změnila. Jen se mi nezdály ty oplatky, tak jsem použila klasika cukrářské dlouhé piškoty a celá rodina se olizovala. Jednoduché, efektní, vynikající. :-)

  • IRISA
    IRISA |

    10. 10. 2014 11:37

    tiramisu z oplatek?a pravé?to vykládejte svým dětem.Je to trapné a ne pravé.

  • sona
    sona |

    30. 6. 2014 21:12

    Ceska natura vse zkritizovat-pokud vam tento recept chutna pochvalta pokud ne taky napiste ,ale porad nekritizujte ,to se to bez toho neobejde,to je ze zavvisti nebo proc :-P 4+7

  • Zdena
    Zdena |

    29. 4. 2014 11:33

    Hlavně, že se autorka chlubí, jak jí chlubí cizím receptem a tvrdí, jak jí chutná.

  • Di
    Di |

    23. 4. 2014 11:22

    ... ani šlehačka do "pravého" tiramisu nepatří. Recept na to "pravé", původní už ale možná ani nikdo nezná. Na druhé straně je třeba napsat, že i Italové nazvou tiramisu leccos, třeba i pudink, kterým zalijí kávové piškoty. Ty oplatky v surovinách jsou však zřejmě omyl - přepis autora, nedovedu si představit dortové oplatky, rozmáčené kávou a likérem, a to ještě v takovém množství. :-\

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 4. 2014 09:33

    Tady se musím zastat paní Zdeny. Recept si samozřejmě můžete pojmenovat jak chcete, ale nedivte se, že když něco "prostě nazvete pravé" a "pravé" to není - tedy nejedná se o tradiční, původní, originální recept, nemůžete se pak divit, že to mnohé rozčílí. To je jako kdybyste zveřejnila recept na bažanta na divoko a dělala ho ze slepice.

  • Eva
    Eva |

    22. 4. 2014 15:31

    Tento recept je z Chytré ženy a fotografie patří k Lazy Tiramisu 13Cups Blog. Kritika Zdeny byla oprávněná a směšné to není, čau bambíno!

  • Mája
    Mája |

    22. 4. 2014 12:12

    No to je zase kecu kvůli Tiramisu,každý to má rád jinak,já dělám z pomazánkového másla a je to taky dobré a pro mě hlavně levnější , ale neříkám že dělám Tiramisu,prostě udělám řezy,čau bambino. O:-) :-\ :-P :-*

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    22. 4. 2014 11:13

    Nezkoušela jsem to a netvrdím, že to není dobré, ale název tiramisu k tomu opravdu nepatří. A ještě k tomu "pravé".

  • Martina_Bak
    Martina_Bak |

    22. 4. 2014 11:07

    Jak divné že opět píšete vy. :-) Já takhle tiramisu dělám , a chutná my. Prostě jsem ho nazvala pravé. Kvůli Vám to přejmenovávat nebudu. Jak jsem psala , zaměřte se na sebe a nekritizujte ostatní. :-)

  • Zdena
    Zdena |

    21. 4. 2014 20:12

    Pravé tiramisu se z dortových oplatek opravdu nedělá. Čokoláda ani nutela také nepřichází do úvahy. Myslím, že takových pravých receptů na tiramisu tu je neuréko.