• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Perníčky, které nepotřebují uležet
    Napište svůj komentář k receptu

    Perníčky, které nepotřebují uležet

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 18
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Perníčky, které nepotřebují uležet
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hladká mouka
      • 190
        g cukr
      • 125
        g máslo
      • 125
        g med
      • 3
        ks vejce + 1-2 na potření
      • 1
        lžička jedlá soda
      • 1,50
        lžička skořice
      • 5
        ks hřebíček tlučené

    Postup přípravy receptu

    1
    Na vál prosejeme mouku, promícháme se sodou, cukrem, skořicí a hřebíčkem (lze použít i prodávanou směs koření na perníčky).
    2
    Vyhloubíme důlek, nalijeme med, vklepneme vejce, nakrájíme na kousky máslo a vypracujeme hladké a vláčné těsto.
    3
    Troubu předehřejeme na 150 °C. Z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme tvary. Perníčky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na prostřední příčce trouby cca 12-15 minut.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Perníčky V.

    Perníčky V.

    Medové perníčky od babičky

    Medové perníčky od babičky

    České perníčky bez vážení

    České perníčky bez vážení

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jenda1984
      Jenda1984 | 17. 12. 2011 19:47

      Podle mně nejlepší recept. Je týden před Vánocemi a jsou stále skvěle měkké a voňavé (je to cca měsíc co jsem pekl) ;-)

    • Jenda1984
      Jenda1984 | 17. 12. 2011 19:46

      Zkuste přidat do každé krabice rozkrojené šťavnaté jablko

    • eva.smejdovcova | 12. 12. 2011 10:57

      Po zpracování bylo těsto hodně řídké, ale v ledničce se rozleželo a krásně se s ním pracovala. Včera jsem je pekla, chuťově výborné a byly měkoučké. Dnes jsem chutnala a jsou měkké stále, tak uvidíme, jestli to vydrží až do Vánoce. :-P

    • Eliška
      Eliška | 11. 12. 2011 09:05

      Ach jo tak mě ty perníčky ztvrdly :( :'( nemůžete mi dát asp nějakou radu jak zařídit aby změkly dříve ? O:-)

    • venyss | 20. 11. 2011 20:57

      Dnes jsem pekla,vůně nádherná,chuť výborná, myslím,že upeču ještě jednu dávku, i mě zajímá,zda-li zůstanou měkké :-P

    • venyss | 20. 11. 2011 20:56

      Musím říct,že jsou výborné, myslím,že udělám ještě jednu dávku,jen počkám pár dní,jestli třeba neztvrdnou :)

    • Jenda1984 | 20. 11. 2011 17:16

      Právě je peču a voní skvěle, uvidíme, zda vydrží měkké...:)

    • vysmata.kata | 15. 12. 2010 10:41

      Taky musím mooc pochvalít! Pekla jsem je před 14 dny a jsou měkkoučke, poslední 2 roky co jsem dělala perníky nikdy v čas nezměkli, takže mnohokrát děkuji za recept 1* ;-)

    • Veronika
      Veronika | 6. 12. 2010 17:36

      Prý se má těsto nechat uležet v ledničce cca 24 hodin a pak se nelepí. To říkala máma, chystám se je péct.. 8-)

    • M. Nová
      M. Nová | 1. 4. 2010 23:23

      Perníčky jsou fakt SUPEEER! Voňavé, měkké, krásně barevné, utržené jako z perníkové chaloupky z pohádky, MŇAM, .... :-) Dávám za 1* !

    • tereza R
      tereza R | 20. 12. 2008 20:43

      Výborný recept, opravdu měkké hned po upečení,netvrdnou,jíme už 14dní:-))a stále jsou výborné*

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 24. 3. 2008 21:35

      Kdo má problém s měkkostí perníčků či těstem, tak tady přidávám recept od známé: 45 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru,5 dkg másla,10 dkg medu,2 vejce,1,5 lžičky jedlé sody,1,5 lžičky koření (anýz, fenykl, skořice, badyán, nové koření, hřebíček, vanilka)Těsto rozválíme na 3 mm, vykrojené jej pokládáme na vymazaný plech.Někde jsem i slyšela, že se do krabice, kde jsou uložené, přidává krajíc chleba. Jakmile ztvrdne, vyhodí se a dá se nový. Mělo by to napomoci ku měkkosti.Recept, který zde píšu, máme osvědčený, jsou to perníčky, které jsou měkké ihned a zůstávají měkké i po delší době.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 24. 3. 2008 20:22

      Tak ještě abych hodnocení doplnila: perníčky jsou vskutku měkké, ALE těsto je dost háklivé na pečení. Když jsem tu četla, že se pečou 12 - 15 minut, zdálo se mi to mnoho a skutečně jsem pekla kratší dobu. Když jsem zkusila mírně ztrumit teplo, udělal se "brousek" - tedy perníčky nevyskočily a zůstaly jakoby zvrásnělé a na chuť nedobré. Ty perníčky, které se upekly dobře, dcera degustovala, ale tvrdí, že ty naše tradiční jsou i chuťově lepší.... Takže tímto receptem skutečně nadšená nejsem.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 23. 3. 2008 23:23

      Teda poprvé jsem zkusila jiné perníčky, než na které jsem zvyklá, neříkám, že jsou špatné (zatím jsem neochutnala), ale ta piplačka s těstem, které skoro teče, to je hrůza. Těsto po kouskách vytahuji z mrazničky (!) a vyvaluji. Musím fofrem na plech a už se to zase paplá.... teď jsem dala první plech do trouby, jsem zvědavá, jak to dopadne.... Ale i pokud budou dobré chuťově a hned k jídlu, dělám je naposledy. Už si dám vždy pozor, abych udělala těsto dotatečně dopředu a napekla včas.....

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 30. 12. 2007 13:22

      Perníčky všem moc chutnaly,posílám ještě i fotografii..o)

    • jesenka jesenka
      jesenka jesenka | 20. 12. 2007 20:13

      Perníčky jsem dělala celkem třikrát, jednou z žitné mouky, podruhé z celozrné pšeničné hladké potřetí ze špaldové a s třtinovým cukrem. Ty první se daly dobře vykrajovat ale jsou trošku tvrdší, druhé vynikající, třetí taky super, jen se mi to trochu lepilo ale chuťově asi nejlepší. No prostě, dávám za jedna - dnes jsem zadělala na čvrté, protože už nemám žádné :o)

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 18. 12. 2007 23:59

      Zapomněla jsem napsat komentář,tak jen mohu říct,že jsou opravdu krásně voňavé a měkké.Dnes jsem 3 hodiny zdobila a jsem moc spokojená s celkovým výsledkem.Hodnotím za jedna...o)))

    • Kateřina
      Kateřina | 17. 12. 2007 17:44

      Nemají chybu, opravdu jsou ihned měkké - a už neztvrdnou. Klidně můžete vymíchat v míse, pokud se nechcete s tím na vále "patlat" ručně. Mně vzniklo hned krásné hladké těsto, nelepilo se. Kromě skořice jsem dala i cca 2 lžičky zázvoru a přidala i kakao, naopak neměla jsem hřebíček, ten to určitě chce taky.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 11. 12. 2007 18:36

      Tak,těsto jsem dnes vyrobila,zítra upeču a dám vědět jaký byl výsledek.Taky jsem přidala trochu kakaa,ať jsou perníčky tmavší.Těsto se mi taky lepilo,ale já si nějak poradím.Ozvu se jak jsem dopadla.o)))

    • Alžběta Kaprová
      Alžběta Kaprová | 9. 12. 2007 09:45

      Chystám se na moje první perníčky a z mnoha receptů na internetu zkusím tento, kolik asi toho kakaa?Děkuji

    • Jana Ehnes
      Jana Ehnes | 27. 11. 2007 09:32

      Pro Elisku - v Nemecku se da koupit v drogeriich natron - (v sacku nebo v krabicce) -mam ho odzkouseny, funguje.

    • Hanka
      Hanka | 26. 11. 2007 23:36

      pro Elisku, misto sody lze pouzit prasek do peciva, ja jsem pouzila na 800g jeden kyprici prasek do perniku.Pokud ho nemate nahradte normalnim, ale pridejte pernikove koreni

    • EMILIE LANCOVÁ
      EMILIE LANCOVÁ | 24. 11. 2007 19:26

      Těsto jsem udělala z žitné jemně mleté mouky, teď odpočívá v ledničce tak uvidím jak dopadne pečení. Určitě dobře i syrové mi velmi chutná :o)

    • eliska
      eliska | 24. 11. 2007 15:51

      Mohla bych jedlou sodu nahradit praskem do peciva? Ziju v zahranici a navim kde ji koupit. Diky za radu, pernicky budu pect poprve...

    • Lenka
      Lenka | 24. 11. 2007 09:45

      Perníčky jsou skvělé! Děkuji za recept!Kakao jsem taky přidala. Sice jsem v úspěch zprvu nevěřila - při přípavě těsta to smíchané vypadalo jako lepivé bláto (což se změnilo uležením do druhého dne v chladnu) a je s tím trošku větší práce při vykrajování, ale vážně jsou výborné. PS: v pekárně bych to po zkušenosti s konzistencí těsta nezkoušela, myslím, že by jste s tím Věro měla větší práci, než kdyby jste to těsto připravila ručně.

    • Věra
      Věra | 22. 11. 2007 16:27

      Zkoušel někdo připravit těsto v domácí pekárně? Třeba program těstoviny (nudlové těsto)? Mám pekárnu Moulinex XXL 50030

    • Štěpánka
      Štěpánka | 20. 12. 2006 08:18

      Tenhle recept je úžasnej.Těsto je sice měkší,ale s tou moukou to jde bezva.Taky jsem přidala kakao a jsou teď super a hlavně měkoučké.Moc se povedli a kdybych je neschovala tak je dnes musím dělat znovu,ale teď jsou v bezpečí.Děkuji a všem spokojené krásné vánoce.

    • G. M.
      G. M. | 19. 12. 2006 13:07

      ještě k té tvrdosti, asi jste je pekla dlouho. První várku jsem pekla těch 15 min a měla jsem je malinko tvrdší a nebyly tak dobré, pekla jsem je ve vyhřáté troubě spíš těch 12 min. Ale to je asi dost individuální věc a asi také záleží na tloušťce těsta, já ho vyválela víc ( asi 2 mm) a dělalo se to dobře, ale nevím na kolik stupňů, tak snad vám to pomůže........držím palce a všem přeji MOOOOC HEZKÉ VÁNOCE

    • G. M.
      G. M. | 19. 12. 2006 10:13

      Všem přeji hezký den, taky jsem dělala perníčky poprvé a těsto se mi také lepilo, ale ne moc. Při vyválení těsta jsem si musela, víc než jsem zvyklá, moučit vál a pak už to bylo dobré. Ale hlavně chci strašně moc poděkovat za recept a i když jsem měla strach z pečení (pekla jsem je na chalupě v kachlových kamnech, kde se dá teplota regulovat jen dřevem :-)) moooc se mi povedly a málem jsme je s přítelem snědli. Jsou perfektní, udělám je teď ještě jednou. Mám radši tmavší barvu, přidala jsem do těsta kakao...... Před pečením jsem je ještě ozdobila oloupanýma a rozpůlenýma mandlema a taky to vypadá skvěle a chutná ještě líp......takže moc děkuji G.

    • Monika
      Monika | 13. 12. 2006 17:53

      Pernicky jsem delala poprve a testo se mi lepilo. Pridala jsem trochu mouky a ted se mi zda, ze pernicky jsou trochu suche. Kde jsem udelala chybu? Jinak jsem moc rada, ze jsou hned mekke a nemusim cekat az se odlezi.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 10. 12. 2006 16:08

      Tak jsem dnes zadělala a dcera upekla. Plech jsem ani nevymazala ani nepoužila peč. papír a šly krásně sundat z plechu. S těstem je to nejdříve patlačka, ale to je s medovým skoro vždy, ale jinak se s ním pracuje hezky. Perníčky jsou moc dobré. Polevu jsem dělalatak, že jsem vše dala do mísy a metličkou šlehala tak dlouho, až byla nádherně hustá. Ani žádné prosévání cukru atd. a vyšla nádherně.

    • Lenka
      Lenka | 5. 12. 2006 20:11

      A když do těsta přidáte trošku kakaa, získají nááádhernou barvu...:-)

    • Petra
      Petra | 2. 12. 2006 20:16

      Dělála jsem perníčky poprvé a sotva vychladly,tak je děti snědli.Takže nakoupím suroviny a jdu na to.PS:tentokrát je pečlivě schovám.Díky za recept.

    • Lenka
      Lenka | 2. 12. 2006 13:04

      pernikove koreni se nedava,-muze?dekuji

    • Lucie Chudá
      Lucie Chudá | 1. 12. 2006 18:36

      Kolik jste tam dala toho koření na perníky? Stačí ta 1,5 lžičky?

    • Veronika
      Veronika | 1. 12. 2006 11:12

      souhlasím,jsou vynikající....jdu je péci také po druhé v jednom týdnu....jen to koření jsem nahradila směsí koření na perníčky.......píšu 1

    • Iva Cajthamlová
      Iva Cajthamlová | 1. 12. 2006 08:52

      Hezké Vánoce!tak já teda zkusím tyto perníčky upéci. Kolik je z jedné dávky cca kousků perníčků - takových těch normálních velikostí.......dík za odpověď.Iva

    • Veronika Mazalva
      Veronika Mazalva | 27. 12. 2005 15:07

      Rozhodne chutnaji... uz je delam po treti ve dvou tydnech, protoze nikdy nevydrzi dele nez dva dny!

    • Brigita
      Brigita | 17. 12. 2005 21:27

      lepší jsem ještě nejedla,dávám za 1

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Máslo Med Skořice Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Šlehačkový beránek

    Šlehačkový beránek

    Ravioli s náplní

    Ravioli s náplní

    Jahodový dort - krémový

    Jahodový dort - krémový

    Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

    Bramborovo - květáková polévka s…

    Vepřová kýta se sušenými rajčaty

    Vepřová kýta se sušenými rajčaty

    Bábovka z marmelády (džemu)

    Bábovka z marmelády (džemu)

    Zeleninový kuskus

    Zeleninový kuskus

    Mrkvové lívanečky

    Mrkvové lívanečky

    Mrkvová polévka I.

    Mrkvová polévka I.

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Grilovaný bůček s tymiánem

    Grilovaný bůček s tymiánem

    90 minut
    Ramen

    Ramen

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Mangový dort s kokosem

    Mangový dort s kokosem

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    Poslední sledované recepty

    20
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    15
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    14
    Prdelačka z jelítka - jíšková
    Prdelačka z jelítka -…
    14
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    13
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Perníčky - hned měkké
    Perníčky - hned měkké
    Perníčky III.
    Perníčky III.
    Perníčky V.
    Perníčky V.
    Perník bez vajec v úpravě
    Perník bez vajec v úpravě
    Perník II.
    Perník II.
    Perník od Camm
    Perník od Camm
    • Recepty.cz
    • Perníčky, které nepotřebují uležet
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí