Vánoční stromečky - bez vajec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 300 minut
počet porcí: 40 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 210
      g hladká mouka
    • 1,5
      lžíce kakao
    • 80
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo změklé
    • 40
      g vlašské ořechy
    • studená voda - pokud je třeba
  • Máslový krém
    • 200
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr Dr. Oetker
  • Dále
    • 1,5
      ks čokoládová poleva - ledové kaštany
    • bílá čokoládová poleva
    • bílková poleva
    • čokoládové zdobení - bílé nebo tmavé
    • dortové zdobení z jedlého papíru - hvězdičky
    • barevné kuličky - zlaté, stříbrné... jedlé!

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, mletých ořechů, másla, moučkového cukru a kakaa vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu proležet (nejlépe přes noc). Pokud se nám těsto drobí, přidáváme po lžičkách studenou vodu. Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta silný cca 2,5 mm, ze kterého vykrajujeme tvořítkem vánoční stromečky, které přeneseme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 14 minut. Pak necháme zchladnout a nazdobíme.
2
Krém: máslo utřeme s cukry do bílé pěny, naplníme si cukrářský sáček a krémem slepujeme stromečky. Můžeme mazat i nožem.
3
Krémem slepené stromečky namáčíme do čokoládové nebo bílé polevy a zdobíme barevným sypáním nebo perličkami a zdobením z jedlého papíru.
4
V chladu necháme zatuhnout, stromečky uložíme do krabiček, prokládáme folií, skladujeme v chladu.

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    24. 11. 2016 15:06

    :-)) Nádhera! Jdu si koupit stromeček na vykrajování, ten mi chybí :-(

Další doporučené recepty: