Vánoční rozinkové cukroví

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 280
      g cukr moučka
    • 280
      g mandle spařené, oloupané
    • 140
      g rozinky spařené
    • 4
      ks žloutek
    • 8
      ks hřebíček umlít
    • skořice - mletá v původním receptu stálo 2 cm
    • citronová kůra z 1 citronu
  • Poleva
    • cukr moučka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku.
2
Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky ztuhnout (klidně i přes noc). Těsto je tužší a dá trochu práce ho uhníst. Nejlépe se to dělá rukou. I když se vám bude zdát hodně tuhé, nepřidávejte tuk ani žádnou tekutinu - musí se hníst tak dlouho, dokud se vše nespojí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct ty nejlepší měkké medové perníčky

3
Těsto vyválíme na tloušťku asi 2 mm a vykrajujeme tvary. Ty klademe na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech pokrytý pečicím papírem.
4
Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Pečivo se mírně nafoukne a zbledne. Když potom začne růžovět, je čas ho vyndat z trouby. Nemáme-li pečicí papír, je třeba kousky sundat z plechu ještě za tepla, jinak se přilepí.
5
Potřeme citronovou polevou a dáme do chladu zkřehnout. Před podáváním ho naopak musíme dát alespoň na chvíli do tepla.

RADA: Podívejte se, jak na čokoládovou polevu

Kategorie: Dezerty Sušenky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: