Vánoční pudingy se smetanou a fíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g rozinky
    • 350
      g rýže uvařené
    • 150
      g sušené fíky
    • 125
      g citrusy kandované, nasekané
    • 100
      g meruňky sušené
    • 75
      g kandované třešně
    • 150
      ml brandy
    • 100
      g kandovaný zázvor
    • 2
      lžíce zázvorový sirup
    • 2
      g jablko nastrouhaná
    • 2
      ks pomeranč
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g ztužený tuk
    • 350
      g třtinový cukr
    • 250
      g strouhanka
    • 175
      g samokypřicí mouka (self-raising flour)
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 1
      balení vanilkový pudink na ozdobu
    • 1
      hrst fíky na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy.
2
Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů a vymačkanou pomerančovou šťávu. Vmíchejte vejce, tuk, cukr, strouhanku, mouku a koření, nakonec ovoce v brandy.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

3
Vyložte menší formy na bábovky nebo misky fólií, hmotu do nich rozdělte, povrch uhlaďte a trochu udusejte, ať se zbavíte vzduchových bublin, a překryjte vystřižených pečicím papírem, stranou pomazaným máslem. Překryjte ještě alobalem a upevněte provázkem nebo gumičkou.
4
Vařte asi 7 hodin v páře. Kousky alobalu naskládejte do širokého kastrolu jako podložky, aby se misky nedotýkaly dna. Vložte je na ně. Do 1/3 misek přlijte horkou vodu a zakryjte poklidí. Za mírného varu vařte až 5 hodin, občas trochu vody přilijte.
5
Podlé návodu na sáčku připravte vanilkový puding. Vyklopené vánoční pudingy ozdobte překrojenými fíky a celé je hustě přelijte vanilkovým krémem. Nechte vychladnout.

RADA: Jak na domácí puding?

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: