Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks červená řepa
    • 4
      ks brambory
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      plátek hovězí roštěná
    • 2
      ks snítka tymiánu
    • 100
      ml červené víno
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte olivovým olejem. Pečte 35–40 minut. 2. Steaky o pokojové teplotě vložte na rozpálenou pánev s olivovým olejem a z každé strany 1-2 minutu restujte.
2
Maso vyjměte z pánve. K výpeku nalijte červené víno a přidejte tymián. Nechte odpařit alkohol, osolte, opepřete a stáhněte pánev z plotny. Přidejte máslo a za stálého míchání je rozpusťte.

RADA: Tipy na recepty z masa

3
Na talíř naservírujte pečenou zeleninu, steak a omáčku z červeného vína.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: