Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg růžičková kapusta
    • 2
      lžíce sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 250
      ml vepřový vývar
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 0,3
      lžička pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce smetana
    • 50
      g ementál
    • 250
      g klobása jemná
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte, kapustu propláchněte studenou vodou.
2
Máslo rozpusťte, přidejte mouku a míchejte, až se pěna usadí. Pak vlijte mléko a vývar, uvařte hustou omáčku. Klobásu nakrájejte na kolečka.
3
Omáčku dochuťte solí, cukrem, muškátem a pepřem. Ve smetaně rozkvedlejte vejce, přidejte nastrouhaný sýr a směs mimo plotnu vmíchejte do omáčky.
4
Nízkou formu vymastěte, naplňte kapustou a kolečky klobásy, zalijte omáčkou. Pečte ve středu horké trouby do zlatova.
5
Jako příloha se hodí rozpečený toastový chléb nebo bramborová kaše.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tanadas
    tanadas |

    17. 1. 2013 11:53

    dobre, klobasu bych dala s vyraznejsi chuti

  • tanadas
    tanadas |

    17. 1. 2013 11:53

    dobre, klobasu bych dala s vyraznejsi chuti

  • Simča S.
    Simča S. |

    20. 6. 2011 07:44

    Zajímavý recept, doporučuji sýr nějaké výraznější chuti - Emetál či Parmezán. Podávala jsem se zeleninovým salátem a moc chutnalo.

Další doporučené recepty: