Kuřecí kari maso s cuketou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí řízky prsní nebo stehenní
    • 200
      g cuketa mladá, se slupkou
    • kari
    • sůl nebo i sojová omáčka
    • solamyl (bramborový škrob)
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostičky či nudličky, osolíme, okořeníme kari kořením dle chuti a zaprášíme solamylem (cca 1 lžíce). Na rozpálenou pánev s trochou oleje dáme maso, které vidličkami od sebe rychle oddělujeme, aby se nám ze začátku smažení neslepily k sobě. Když je maso z jedné strany osmažené, otočíme ho a zasypeme cuketou pokrájenou na půlměsíčky nebo kolečka. Smažíme chvilku bez míchání, pak promícháme a dosmažíme společně s cuketou doměkka - na skus. Směs osolíme až nakonec, aby cuketa nepustila vodu a nezačala se s masem dusit. Místo soli můžeme použít cca lžíci sojové omáčky, promícháme a podáváme.
2
Podáváme s bramborovou přílohou nebo opečeným toustem.
3
Místo cukety můžeme použít nakrájený vypocený lilek.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.