Kuřecí kari maso s cuketou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cuketa mladá, se slupkou
    • sůl nebo i sojová omáčka
    • solamyl (bramborový škrob)
    • kari
    • olej na smažení
    • 300
      g kuřecí řízky prsní nebo stehenní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostičky či nudličky, osolíme, okořeníme kari kořením dle chuti a zaprášíme solamylem (cca 1 lžíce). Na rozpálenou pánev s trochou oleje dáme maso, které vidličkami od sebe rychle oddělujeme, aby se nám ze začátku smažení neslepily k sobě.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Když je maso z jedné strany osmažené, otočíme ho a zasypeme cuketou pokrájenou na půlměsíčky nebo kolečka. Smažíme chvilku bez míchání, pak promícháme a dosmažíme společně s cuketou doměkka - na skus. Směs osolíme až nakonec, aby cuketa nepustila vodu a nezačala se s masem dusit. Místo soli můžeme použít cca lžíci sojové omáčky, promícháme a podáváme.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo opečeným toustem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

4
Místo cukety můžeme použít nakrájený vypocený lilek.
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Kari Kuřecí řízky Olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: