Zapečená rajčata s mozzarellou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks rajčata (Velká)
    • 375
      g mozzarella
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta (Nebo jiná kořenící směs)
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      lžíce bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a plátky mozzarelly. Posypeme kořenící směsí, pepřem a bazalkou. Pokapeme olejem a asi 20 minut zapékáme. Podáváme s čerstvou bagetou.
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Mozzarella Olivový olej Pepř drcený Rajčata Vegeta
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sedmikráska
    sedmikráska |

    18. 5. 2014 09:26

    Také se chci zeptat, kde jsem mohla udělat chybu? Rajčata se sýrem úplně plavala! Jinak chuťově to nebylo špatné :-)

  • bobi
    bobi |

    16. 1. 2014 18:54

    Taky se mi vypekla voda, doporučuji solit poté. Jinak ňamka. :-)

  • alfy99
    alfy99 |

    23. 12. 2013 18:04

    do prdele i s receptem.....mozzarela pustila za 15min tolik štávy že z toho byla polívka OMG škoda mozzareli i rajčat ....RADĚJI SNÍST SUROVÉ......LÍP CHUTNAJÍ ....PRCAT NA RECEPT 4- :-S

  • tina.the.chef
    tina.the.chef |

    6. 4. 2013 20:36

    Super recept! Nejsem fanda vegety, tudíž jsem jí vynechala a solila až při servírování. Moc mi chutnalo :-*

  • poklipo
    poklipo |

    9. 3. 2013 20:42

    Rajčata se sýrem při pečení úplně plavaly, ikdyž sůl ani vegeta v míse nebyla. Kde byla chyba, prosím? Záleží na druhu mozzarelly?

  • caravell
    caravell |

    25. 2. 2013 17:46

    Dělám podobně, akorát nedávám vegetu. Solím až před servírováním. Když se přidá sůl před zapečením, rajčata pustí zbytečně moc vody.

  • Petra
    Petra |

    2. 2. 2013 21:07

    Tepelně upravená rajčata a třeba i kečup získávají velmi zdravou látku lykopen, ktera v čerstvých rajčatech není.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 7. 2012 18:24

    Jidlo bylo vytecne, ale radi bychom zkratili dobu peceni o deset minut, protoze to bylo moc rozvarene.

  • eva70
    eva70 |

    26. 1. 2012 12:35

    :-[ je to vynikajicí a lehké <:-)

  • katuskabeluska
    katuskabeluska |

    10. 11. 2011 23:14

    není pravda...o rajčatech teda nevím, ale třeba právě z mrkve dostanete vitamíny uvařením :-)

  • Markéta
    Markéta |

    5. 9. 2011 11:28

    Tepelnou úpravou se vitamíny v rajčatech "nezabíjí", právě naopak - rajčata je nejlepší upravit tepelně, jelikož pak se z nich dostane nejvíce vitamínů.

  • Merryllama
    Merryllama |

    8. 4. 2011 19:49

    Dobrá lehká večeře, ale mužským se nelíbilo, jak se ta mozzarela roztehla a "táhla" se. Ono se jim taky člověk nezavděčí. Nejlepší ale bylo vyjídat tu šťávu čerstvou bagetou. :) Děkuji za recept

  • katerina
    katerina |

    27. 11. 2010 18:36

    nic nemuze byt zdravejsiho nez cerstva syrova zelenina,ale jednou za cas proc ne

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 2. 2010 07:52

    Kateřino, já jsem četla, že právě tepelnou úpravou na trošičce tuku - ovšem krátkodobou - se z rajčat využije nejvíc tělu prospěšných látek.

  • katerina lipkova
    katerina lipkova |

    7. 2. 2010 14:34

    Mooc dobre,i kdyz me je lito "zabijeni"vitaminu v rajcatech,ale mnamka

  • majda h.
    majda h. |

    12. 10. 2009 07:11

    Musím potvrdit, že je to výborný recept. Dávám méně sýra, ale pořád je to mňamka.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    3. 10. 2008 12:17

    Vyzkoušela jsem na večeři a bylo to fakt výborné. Dnes opět zopakuji.

  • Nikol
    Nikol |

    30. 1. 2007 15:00

    Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající. Výborná lehká večeře.

  • Jolana Fričková
    Jolana Fričková |

    15. 1. 2007 21:09

    Výborné dělala jsem k večeři,v nejbliší době zopakuji.Podávala jsem s opečeným toastovým chlebem.Mňam

  • Alena
    Alena |

    16. 8. 2006 13:52

    Skvělé, moc mi chutnalo. Jako přílohu jsem si dala opečený toastový chléb.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 7. 2006 13:45

    Výborná příloha je bagetka nakrájená na proužky, namazaná máslem s utřeným česnekem a zapečená v troubě. Dále ledový salát s česnekovým dipem (zakysaná smetana, prolisovaný česnek, sůl, pepř a petrželka).

  • Alice
    Alice |

    5. 1. 2006 18:58

    mňam...dělala jsem hned dvakrát po sobě;-)