• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový dort II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr krystal
    • 400
      g tvaroh 350-400
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl mléko
    • 1
      dl olej
    • 2
      ks dortové oplatky kulaté
    • 500
      g rebarbora
    • 80
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno položíme obě oplatky, posypeme ořechy, vsypeme na malé kousky nakrájenou rebarboru. Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme tvaroh, pudinkový prášek rozmíchaný v mléce, olej. Opatrně nalejeme na rebarboru. Pečeme při 150 °C asi 50 minut. Potom natřeme bílky vyšlehanými s 80 g práškového cukru, a dopékáme ještě 10 minut. Krájíme po úplném vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 19. 5. 2008 17:36

    Ivanka ďakujem:))) Som rada, že chutí:)))

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2008 14:26

    Jak začne růst rebarbora, musím udělat tento dort. Peču ho nejčastěji na plechu jako řezy, dávám jednu vrstvu oplatek a posypu ještě trochu drcenými piškoty (moc nám v tom chutnají). Je to vynikající koláč. Sice trochu pracnější, ale chuť to určitě vynahradí. Škoda, že ho chválím jenom já. Určitě si tento recept nezaslouží zapadnout. Paní Terezko, kdybych mohla, posílám 1 po každém uupečení. Ivana

  • Ivana Samcová | 28. 7. 2007 18:59

    Vyzkoušela jsem tento dort upéct na plechu jako řezy, jsou rovněž výborné a samozřejmě rychleji upečené. Dala jsem více tvarohu - 2 balíčky - 500g. Použila jsem oplatky a musím říci, že všechno bylo naprosto v pohodě, vůbec se nic nerozmáčelo. Možná by při pečení na plechu stačila jen jedna vrstva oplatek. Paní Terezko, ještě jednou díky za skvělý recept. Už teď patří mezi naše nejoblíbenější. Zdravím, Ivana.

  • Ivana Samcová | 15. 7. 2007 20:49

    Paní Terezko, zkusím to s těmi oplatkami. Tento váš dort je tak výborný, že polykám sliny, jen na něj pomyslím. Díky za radu. Ivana

  • Tereza J. | 13. 7. 2007 20:38

    Pani Ivanka, tie oplátky sú tam práve na to, aby vsiakli šťavu . Ak nemáte oplátky, tak by som trocha tú rebarboru podusila a zbavila nadmernej tekutiny, prípadne by možno pomohlo zvýšiť vrstvu orechov. Ale skúste nabudúce tie oplátky, ono rebarbora má ozaj dosť vody.

  • Ivana Samcová | 11. 6. 2007 16:44

    Paní Terezo, dort je opravdu skvělý. Moc nám chutnal, krásně vypadal. Měla jsem ale jeden velký problém. Spodek dortu mi tak zvlhnul, že z toho byla skoro kaše. Oplatky jsem nedávala, myslela jsem si, že větší vrstva rozdrobených piškotů bude stačit /chuťově to bylo mňam, mňam/. Ale rebarbora pustila tolik vody, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Myslíte, že bych tu rebarboru mohla nejdřív trochu podusit a přebytečnou vodu scedit? Nebo by stačilo, kbybych pokrájenou rebarboru smíchala s pudinkovým práškem? Tento dort mne tak nadchnul, že bych ho chtěla hned zas udělat. Moc děkuji za radu. Jen, abych nezapomněla, trošku víc jsem ho osladila, s rebarborou máme radši sladší sladkosti, ale to každý podle své chuti. Zdravím a ještě jednou díky. Ivana

  • Tereza - | 4. 6. 2007 13:38

    Airan, nemusíš mať oplátky, nasyp naspodok mleté orechy, ak máš. To je viacmenej proti navlhnutiu.

  • Jitka Bublová | 4. 6. 2007 12:48

    Tak se chystám zase udělat to Vaše výborné rebarborovo-tvarohové pité, protože rebarbora na zahradě už začíná dosahovat gigantických rozměrů, a teď jste mne teda nahlodala s rebarborovým dortem...Máte mě na svědomí, paní Terezko, takhle těch 5 kilo nezhubnu... Ale recept vypadá naprosto famózně, takže o víkendu upeču.

  • Airan | 4. 6. 2007 12:08

    A ja bych si ho udelala hned, jen mi chybi ty dortove oplatky:-)) Vypada uzasne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dortové oplatky Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Rebarbora Rostlinný olej Strouhané ořechy Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Jablečný závin

Jablečný závin

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Doporučujeme

30 minut
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

Luštěninový salát s rukolovým pestem…

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

20 minut
Rybí karbanátky se salátem

Rybí karbanátky se salátem

30 minut
Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

15 minut
Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

50 minut
Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Bazar
Jedlý papír obrázek na dort kůň / koně 24 Jedlý papír obrázek na dort kůň / koně 24 Více info
Kazeta na šití L Nostalgia II Kazeta na šití L Nostalgia II Více info
ČAJOVÁ SOUPRAVA S DORTEM NA TÁCKU 83414 - SKLADEM ČAJOVÁ SOUPRAVA S DORTEM NA TÁCKU 83414 - SKLADEM Více info
Textilní kuchyňský dort dvoupatrový Textilní kuchyňský dort dvoupatrový Více info

Poslední sledované recepty

98
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
55
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
52
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
48
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
43
Vepřový guláš
Vepřový guláš

Zajímavé články

Luxusní dort se dá udělat i ze starého chleba. Upečte si dánský brødtorte
Luxusní dort se dá udělat i ze starého chleba.…
Den vody: 10 receptů na její ochucení bez kalorií!
Den vody: 10 receptů na její ochucení bez kalorií!
Oprah Winfrey prozradila tajemství svých oblíbených těstovin. Neuvěříte, jakou přísadu používá, aby byly krémové
Oprah Winfrey prozradila tajemství svých…
Bylinková sezona zahájena! Odstartujte zelené vaření i u vás doma
Bylinková sezona zahájena! Odstartujte zelené…
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou, mramorovou nebo mini verzi z litého těsta
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si…
AHA.cz Krize s Danielou? Brzobohatý v Americe s jinou

Krize s Danielou? Brzobohatý v Americe s jinou

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Šíleně smutná princezna: Kdo rozhodil Neckáře a jakou písničku z ní vystřihli?

Šíleně smutná princezna: Kdo rozhodil Neckáře a jakou písničku z ní vystřihli?

Blesk pro ženy Asymetrie je žhavým trendem sezony: Tento střih lichotí všem postavám!

Asymetrie je žhavým trendem sezony: Tento střih lichotí všem postavám!

Ženy.cz Z přehlídek do ulic: 8 způsobů, jak do šatníku nenásilně zařadit pastelové barvy

Z přehlídek do ulic: 8 způsobů, jak do šatníku nenásilně zařadit pastelové barvy

Blesk.cz Kauza Železný pokračuje: Co mu hrozí podle právníků?!

Kauza Železný pokračuje: Co mu hrozí podle právníků?!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co vám naznačují ptáci, které potkáváte? Kos varuje před lstí, straky před ďáblem

Co vám naznačují ptáci, které potkáváte? Kos varuje před lstí, straky před ďáblem

Abecedazahrady Akumulátorová sekačka: 7 důvodů, proč si ji pořídit a jak vybrat tu nejlepší pro vaši zahradu

Akumulátorová sekačka: 7 důvodů, proč si ji pořídit a jak vybrat tu nejlepší pro vaši zahradu

Další doporučené recepty:

Rebarborové řezy
Rebarborové řezy
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou…
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí