Rýžovo-jablečný nákyp

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek rýže
    • 3
      hrnek mléko 2,5-
    • sůl
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 120
      g máslo
    • cukr krupice dle chuti
    • skořice - mletá
    • rozinky
    • 8
      ks jablka 6-
    • 4
      ks vejce
    • citron -nemusí být
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle potřeby) a špetkou soli doměkka dle návodu, během vaření mícháme. Pak rýži necháme zchladnout. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Pěnu vmícháme do rýže spolu s tvarohem, skořicí, rozinkami, pokrájenými jablky a lžičkou strouhané citronové kůry (nemusí být). Nakonec zlehka vmícháme i sníh z bílků. Rýžovou směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s kopečkem zakysané smetany nebo joburtu (můžeme osladit, posypat skořicí...).
3
* Pekáček můžeme vysypat i kokosem.
4
* Nákyp je dobrý i vychladlý.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vlocka
    vlocka |

    16. 12. 2016 19:15

    ted dojidam kousek ze vcera a chutna mi i kdyz jsem ho neohrala

  • Olina
    Olina |

    5. 2. 2016 20:44

    :-* :-* Výborný

  • Olina
    Olina |

    5. 2. 2016 20:40

    Výborné, chutnal všem :-*

  • Kadlecová Jana
    Kadlecová Jana |

    12. 1. 2015 06:47

    Byl moc dobrý, děkuji.

  • Barča
    Barča |

    15. 1. 2012 20:18

    <3 nákyp se povedl a byl supeeeer <3

  • Mirka
    Mirka |

    13. 9. 2011 13:21

    U nás je velmi oblíbený a mě to těší, protože to není nic pracného a drahého a s dobrou polívkou ho můžu dát na stůl klidně i v neděli. Už jsem ho zkoušela i s meruňkama a švestkama, taky vynikající. :-)

  • Mony
    Mony |

    7. 7. 2011 12:43

    byl super :-P

  • Maruška
    Maruška |

    31. 5. 2011 21:37

    Recept u nás zdomácněl, dělala jsem již několikrát, dnes jsem k jabkám přidala i pár jahod a je to výborné! Máme ho rádi i studený, hlavně když je venku vedro.

Další doporučené recepty: