Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Knorr

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      ml hovězí vývar z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón hovězí
    • 3
      lžíce knorr jíška světlá
    • 1
      svazek kopr
    • 300
      ml smetana na vaření
    • 100
      ml mléko
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • jablečný ocet
    • cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce margarín
    • 8
      ks vejce na tvrdo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu. Zastříkneme octem, necháme odpařit a zalijeme hovězím vývarem. Do vařícího vývaru nalijeme smetanu a zahustíme jíškou na požadovanou konzistenci. Přidáme mléko a opláchnutý a nasekaný kopr (bez velkých stonků), krátce povaříme a jemně dochutíme pomocí octa (možno použít i trochu citrónové šťávy), cukru, soli a pepře. Na konec zjemníme zakysanou smetanou nebo krémem a přidáme margarín. Omáčku podáváme přelitou přes napůlená vařená vejce, nejlépe s vařenými bramborami.
Zařazení: Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sabutoma
    Sabutoma |

    16. 4. 2016 16:15

    jojo pravda, vařila jsem bez margarínu a jablečného octa, ale byla vyborná ;-)

  • Sabutoma
    Sabutoma |

    16. 4. 2016 16:13

    Vyzkoušela jsem a za mě je výborná, rychlá příprava i vaření.

  • Sabutoma
    Sabutoma |

    16. 4. 2016 16:13

    Vyzkoušela jsem a za mě je výborná, rychlá příprava i vaření.

  • Luca
    Luca |

    15. 1. 2016 09:53

    Též souhlasím. Margarín to akorát zkazí. :-S

  • Miki
    Miki |

    13. 6. 2015 23:41

    Všechno možné, jenom margarín prosím NE a NE a NE O:-)