Bábovka kávová

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      ml voda teplá
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce káva mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce vyšleháme s cukrem dobela, po malých dávkách přišleháváme mouku s práškem do pečiva a vodu smíchanou s olejem (vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí) nakonec přimícháme kávu. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 40-45 minut.
2
Bábovka bude mít krásnou vůni přidáním rumové příchuti, záleží už na vás.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mery12
    Mery12 |

    15. 10. 2015 10:27

    Výborná, vláčná - i ti, co nemají v oblibě kávu, si na ní pošmákli ;-)

  • SabinaSt9
    SabinaSt9 |

    21. 9. 2015 20:10

    Dnes jsem tuto bábovku vyzkoušela a je moc dobrá. Aby lépe voněla přidala jsem čajovou lžičku cukru s rumovou příchutí.

  • Deadly
    Deadly |

    14. 7. 2015 21:42

    Tuto bábovku mám velice rád. Přidávám do těsta ještě 1-2 lžíce rumu a o trošku více kávy. Bábovka je vláčná "velmi žravá" ;-)

  • andrea
    andrea |

    19. 11. 2014 17:52

    super babovka

  • zdenka
    zdenka |

    16. 6. 2014 21:25

    je supr a ozdoba slehacka. <3

  • vařečka
    vařečka |

    25. 3. 2014 09:53

    Perfektní recept, děkuji. Zkoušela jsem s kávou, příště jsem vyměnila za mák. Bábovka je vláčná, dobrá a co hlavně - jednoduchá, rychlá!!! a s minimem ingrediencí. Určitě zařazuji do rodinných receptů.

  • Lien
    Lien |

    30. 1. 2013 14:38

    Je vyborna, dekuji za inspiraci na rychlou babovku, ktera chutna dokonce i detickam.

  • pippiva
    pippiva |

    28. 1. 2013 15:14

    Tri lžíce kávy (velké) jsou pro nás dostatecne mnozstvi. Jinak já používám kávu Lavazza a cítit jde dost :-)

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    25. 1. 2013 16:34

    Bábovka super rychlá, ale chuťově nic extra, aspoň já tam kávu moc necítím :-\ A to jsem dávala kávu Davidoff, žádný Standard...

  • Andrea
    Andrea |

    31. 8. 2012 16:13

    Robila som dnes túto bábovku a je naozaj výborná a nie je suchá. Ja som dala namiesto mletej kávy nescu a bolo to fajn. Určite budem robiť častejši. :-) :-) :-)

  • kykuska18
    kykuska18 |

    19. 7. 2012 12:47

    je moc dobrá,už jsem ji pekla několikrát a je hned fuč :-D ;-)

  • Daniel
    Daniel |

    4. 7. 2012 13:54

    Vynikající

  • jááááá
    jááááá |

    17. 3. 2012 20:30

    humus humus humus!!!!!!!!!

  • HolkaCrazy
    HolkaCrazy |

    13. 2. 2012 17:32

    Rychlá a dobrá :) Snědli jsme jí hned :)

  • Danci.v
    Danci.v |

    31. 7. 2011 12:35

    Dala jsem hnědý cukr 190g, jen 1 lžíci kávy, přidala jsem lžíci medu a trochu toho rumu a bábovka je úžasná. Myslím, že bude rychle pryč :))

  • stendhall
    stendhall |

    27. 7. 2011 13:49

    Moc dobré =)

  • David
    David |

    25. 7. 2011 18:59

    jednoduchá a výborná :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    27. 6. 2011 19:51

    Doporučuji :-)

  • Veru
    Veru |

    11. 3. 2011 20:23

    Tedy to jsem koukám jediná která hodnotí záporně :-! a to kávu miluju... chuť byla podle nás úplně o ničem. Rozhodně už nikdy nebudu péct bábovku bez našlehání sněhu.... bez toho to asi není ono . Každopádně ta má vypadá tak samě jako na fotce ... o to je to horší . Asi to má vážně tak chutnat...

  • Jiří Mikl
    Jiří Mikl |

    16. 2. 2010 19:22

    Výborný recept, sklidil veký úspěch u tchýně a to je co říct :-)Hodnotím za 1

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    18. 1. 2010 14:54

    Ten kdo má rád kávu, tak vřele doporučuji.

  • Katka Hrušková
    Katka Hrušková |

    7. 11. 2009 13:11

    Výborná bábovka. Rum jsem vyměnila za citronovou kůru. Chuťově velmi dobrá

  • Katka V.
    Katka V. |

    23. 2. 2009 16:56

    Mňamkózní, voňavá bábovka. Doporučuji!

  • Anna Sedláčková
    Anna Sedláčková |

    18. 6. 2008 13:57

    Těsto na bábovku jsem nalila do chlebíčkové formy. Musím říct, že bábovka nám chutnala, , krásně voněla kávou i rumem, který jsme do ní přidala.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    8. 6. 2008 19:01

    Taky jsem vyzkoušela tu variantu na plech, před chvílí vytáhla z trouby a potvrzuji, že buchta je výborná. Udělám ještě čokoádovou polevu!

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    7. 6. 2008 08:16

    po dlouhe dobe jsem pekla tuhle babovku,ale soupla jsem ji na plech,bylo upeceno za 20 minut,zkusila jsem pridat mandlove aroma a vysledek nezklamal.

  • Marika Vaculíková
    Marika Vaculíková |

    25. 2. 2008 13:09

    Díky moc za recept, bábovka byla vynikající, dala jsem trochu toho rumu, prostě paráda, je nadýchaná, ale ne suchá. Píšu 1.

  • ANONYM
    ANONYM |

    15. 11. 2007 09:59

    Bábovku jsem pekla a byla vynikající,moc jsme si na ni pochutnali.Nechápu jak někdo může psát tak dlouhou diskuzi o vážení.Doma má snad každý váhu,tak ať si to zváží každý sám a neobťěžuje lidi,kteří to myslí dobře s takovýma blbostma.

  • ANONYM
    ANONYM |

    15. 11. 2007 09:55

    Bábovku jsem pekla a byla vynikající,moc jsme si na ni pochutnali.Nechápu jak někdo může psát tak dlouhou diskuzi o vážení.Doma má snad každý váhu,tak ať si to zváží každý sám a neobťěžuje lidi,kteří to myslí dobře s takovýma blbostma.

  • Gábina H
    Gábina H |

    8. 11. 2007 09:43

    Včera jsem pekla jiný moučník, tak jsem si vzpomněla na tuto diskusi ohledně hmotnosti oleje. 100 ml váží 70g. Tedy 130g oleje bude 186 ml.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 11. 2007 10:33

    A já tvrdím, že nejjednodušší je koupit si v domácích potřebách odměřovací hrnek, kde je všechno a je to.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    7. 11. 2007 10:21

    no,ja bych to shrnula:proste voda a olej je pul na pul,myslim,ze nejakych 20 g nebo 20 ml uz velkou roli nehraji,babovka bude dobra i tak

  • Hela -
    Hela - |

    7. 11. 2007 09:26

    S tím převodem ml na g může být někdy problém (ne u vody, jasně). Nejjednodušší je, když si zvážíte skleničku a pak znovu s tekutinou. Např. při pečení se běžně zaměňuje cukr krystal a cukr krupice. Ale zkuste si oba cukry jednou změřit na ml a pak zvážit na g a asi vás překvapí ten rozdíl. Nebo si dobře prohlédnete odměrky.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    6. 11. 2007 23:18

    Tedy nevím, jak to učili ve škole vás, ale nám tvrdili, že 130 g vody je prostě 130 ml. Takže těch 150 snad jedině s nádobkou.

  • Máří
    Máří |

    6. 11. 2007 23:11

    No, pokud váží 1 litr vody 1 kg, jak nás učili ve škole, tak 130g vody je 130 ml. U oleje, který je trochu lehčí, to odhaduji na 140 - 150 ml. Kouzlo tohoto receptu vidím právě v tom, že si vystačím s přivažovací váhou. Ani vodu s olejem neprotřepávám, ruční šlehač to zvládne.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    6. 11. 2007 20:34

    Srozumitelneji - 150 ml vody a 150 ml oleje.Netusila jsem ,ze gramaz terkutin muze byt problem :-)

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    6. 11. 2007 20:31

    Je to 150 ml

  • Mikinka Mikinka
    Mikinka Mikinka |

    6. 11. 2007 20:21

    A koľko je 130 g vody a 130 g oleja??? Premeňte to na ml ... Ďakujem

  • gertruda rutarová
    gertruda rutarová |

    6. 11. 2007 18:50

    Bude určitě dobrá, hned se do toho pustím.Potom ohodnotím. Děláme totiž stejnou ,jen s místo kávy dáváme citronovou kůru, kávovou jsem ještě nedělala.Díky za tip

Poslední navštívené:

Abecední seznam: