• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Bábovka kávová
    Napište svůj komentář k receptu

    Bábovka kávová

    autor: pippiva
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 30
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bábovka kávová
    Bábovka kávová
    Bábovka kávová
    Bábovka kávová
    Bábovka kávová
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 150
        ml voda teplá
      • 3
        ks vejce
      • 150
        ml rostlinný olej
      • 250
        g moučkový cukr
      • 250
        g polohrubá mouka
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • 3
        lžíce káva mletá

    Postup přípravy receptu

    1
    Celá vejce vyšleháme s cukrem dobela, po malých dávkách přišleháváme mouku s práškem do pečiva a vodu smíchanou s olejem (vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí) nakonec přimícháme kávu. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 40-45 minut.
    2
    Bábovka bude mít krásnou vůni přidáním rumové příchuti, záleží už na vás.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Mramorová bábovka

    Mramorová bábovka

    Bábovka z roku 1900

    Bábovka z roku 1900

    Duo bábovka

    Duo bábovka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Mery12 | 15. 10. 2015 10:27

      Výborná, vláčná - i ti, co nemají v oblibě kávu, si na ní pošmákli ;-)

    • SabinaSt9 | 21. 9. 2015 20:10

      Dnes jsem tuto bábovku vyzkoušela a je moc dobrá. Aby lépe voněla přidala jsem čajovou lžičku cukru s rumovou příchutí.

    • Deadly
      Deadly | 14. 7. 2015 21:42

      Tuto bábovku mám velice rád. Přidávám do těsta ještě 1-2 lžíce rumu a o trošku více kávy. Bábovka je vláčná "velmi žravá" ;-)

    • andrea
      andrea | 19. 11. 2014 17:52

      super babovka

    • zdenka
      zdenka | 16. 6. 2014 21:25

      je supr a ozdoba slehacka. <3

    • vařečka
      vařečka | 25. 3. 2014 09:53

      Perfektní recept, děkuji. Zkoušela jsem s kávou, příště jsem vyměnila za mák. Bábovka je vláčná, dobrá a co hlavně - jednoduchá, rychlá!!! a s minimem ingrediencí. Určitě zařazuji do rodinných receptů.

    • Lien
      Lien | 30. 1. 2013 14:38

      Je vyborna, dekuji za inspiraci na rychlou babovku, ktera chutna dokonce i detickam.

    • pippiva
      pippiva | 28. 1. 2013 15:14

      Tri lžíce kávy (velké) jsou pro nás dostatecne mnozstvi. Jinak já používám kávu Lavazza a cítit jde dost :-)

    • sarka rudlova | 25. 1. 2013 16:34

      Bábovka super rychlá, ale chuťově nic extra, aspoň já tam kávu moc necítím :-\ A to jsem dávala kávu Davidoff, žádný Standard...

    • Andrea
      Andrea | 31. 8. 2012 16:13

      Robila som dnes túto bábovku a je naozaj výborná a nie je suchá. Ja som dala namiesto mletej kávy nescu a bolo to fajn. Určite budem robiť častejši. :-) :-) :-)

    • kykuska18 | 19. 7. 2012 12:47

      je moc dobrá,už jsem ji pekla několikrát a je hned fuč :-D ;-)

    • Daniel
      Daniel | 4. 7. 2012 13:54

      Vynikající

    • jááááá
      jááááá | 17. 3. 2012 20:30

      humus humus humus!!!!!!!!!

    • HolkaCrazy | 13. 2. 2012 17:32

      Rychlá a dobrá :) Snědli jsme jí hned :)

    • Danci.v
      Danci.v | 31. 7. 2011 12:35

      Dala jsem hnědý cukr 190g, jen 1 lžíci kávy, přidala jsem lžíci medu a trochu toho rumu a bábovka je úžasná. Myslím, že bude rychle pryč :))

    • stendhall | 27. 7. 2011 13:49

      Moc dobré =)

    • David
      David | 25. 7. 2011 18:59

      jednoduchá a výborná :-)

    • Petra_z_Pardubic
      Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 19:51

      Doporučuji :-)

    • Veru
      Veru | 11. 3. 2011 20:23

      Tedy to jsem koukám jediná která hodnotí záporně :-! a to kávu miluju... chuť byla podle nás úplně o ničem. Rozhodně už nikdy nebudu péct bábovku bez našlehání sněhu.... bez toho to asi není ono . Každopádně ta má vypadá tak samě jako na fotce ... o to je to horší . Asi to má vážně tak chutnat...

    • Jiří Mikl
      Jiří Mikl | 16. 2. 2010 19:22

      Výborný recept, sklidil veký úspěch u tchýně a to je co říct :-)Hodnotím za 1

    • Michaela Linhartová
      Michaela Linhartová | 18. 1. 2010 14:54

      Ten kdo má rád kávu, tak vřele doporučuji.

    • Katka Hrušková
      Katka Hrušková | 7. 11. 2009 13:11

      Výborná bábovka. Rum jsem vyměnila za citronovou kůru. Chuťově velmi dobrá

    • Katka V.
      Katka V. | 23. 2. 2009 16:56

      Mňamkózní, voňavá bábovka. Doporučuji!

    • Anna Sedláčková
      Anna Sedláčková | 18. 6. 2008 13:57

      Těsto na bábovku jsem nalila do chlebíčkové formy. Musím říct, že bábovka nám chutnala, , krásně voněla kávou i rumem, který jsme do ní přidala.

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 8. 6. 2008 19:01

      Taky jsem vyzkoušela tu variantu na plech, před chvílí vytáhla z trouby a potvrzuji, že buchta je výborná. Udělám ještě čokoádovou polevu!

    • iva nemcova
      iva nemcova | 7. 6. 2008 08:16

      po dlouhe dobe jsem pekla tuhle babovku,ale soupla jsem ji na plech,bylo upeceno za 20 minut,zkusila jsem pridat mandlove aroma a vysledek nezklamal.

    • Marika Vaculíková
      Marika Vaculíková | 25. 2. 2008 13:09

      Díky moc za recept, bábovka byla vynikající, dala jsem trochu toho rumu, prostě paráda, je nadýchaná, ale ne suchá. Píšu 1.

    • ANONYM
      ANONYM | 15. 11. 2007 09:59

      Bábovku jsem pekla a byla vynikající,moc jsme si na ni pochutnali.Nechápu jak někdo může psát tak dlouhou diskuzi o vážení.Doma má snad každý váhu,tak ať si to zváží každý sám a neobťěžuje lidi,kteří to myslí dobře s takovýma blbostma.

    • ANONYM
      ANONYM | 15. 11. 2007 09:55

      Bábovku jsem pekla a byla vynikající,moc jsme si na ni pochutnali.Nechápu jak někdo může psát tak dlouhou diskuzi o vážení.Doma má snad každý váhu,tak ať si to zváží každý sám a neobťěžuje lidi,kteří to myslí dobře s takovýma blbostma.

    • Gábina H
      Gábina H | 8. 11. 2007 09:43

      Včera jsem pekla jiný moučník, tak jsem si vzpomněla na tuto diskusi ohledně hmotnosti oleje. 100 ml váží 70g. Tedy 130g oleje bude 186 ml.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 7. 11. 2007 10:33

      A já tvrdím, že nejjednodušší je koupit si v domácích potřebách odměřovací hrnek, kde je všechno a je to.

    • iva nemcova
      iva nemcova | 7. 11. 2007 10:21

      no,ja bych to shrnula:proste voda a olej je pul na pul,myslim,ze nejakych 20 g nebo 20 ml uz velkou roli nehraji,babovka bude dobra i tak

    • Hela -
      Hela - | 7. 11. 2007 09:26

      S tím převodem ml na g může být někdy problém (ne u vody, jasně). Nejjednodušší je, když si zvážíte skleničku a pak znovu s tekutinou. Např. při pečení se běžně zaměňuje cukr krystal a cukr krupice. Ale zkuste si oba cukry jednou změřit na ml a pak zvážit na g a asi vás překvapí ten rozdíl. Nebo si dobře prohlédnete odměrky.

    • Evangelina Ciprová
      Evangelina Ciprová | 6. 11. 2007 23:18

      Tedy nevím, jak to učili ve škole vás, ale nám tvrdili, že 130 g vody je prostě 130 ml. Takže těch 150 snad jedině s nádobkou.

    • Máří
      Máří | 6. 11. 2007 23:11

      No, pokud váží 1 litr vody 1 kg, jak nás učili ve škole, tak 130g vody je 130 ml. U oleje, který je trochu lehčí, to odhaduji na 140 - 150 ml. Kouzlo tohoto receptu vidím právě v tom, že si vystačím s přivažovací váhou. Ani vodu s olejem neprotřepávám, ruční šlehač to zvládne.

    • iva nemcova
      iva nemcova | 6. 11. 2007 20:34

      Srozumitelneji - 150 ml vody a 150 ml oleje.Netusila jsem ,ze gramaz terkutin muze byt problem :-)

    • iva nemcova
      iva nemcova | 6. 11. 2007 20:31

      Je to 150 ml

    • Mikinka Mikinka
      Mikinka Mikinka | 6. 11. 2007 20:21

      A koľko je 130 g vody a 130 g oleja??? Premeňte to na ml ... Ďakujem

    • gertruda rutarová
      gertruda rutarová | 6. 11. 2007 18:50

      Bude určitě dobrá, hned se do toho pustím.Potom ohodnotím. Děláme totiž stejnou ,jen s místo kávy dáváme citronovou kůru, kávovou jsem ještě nedělala.Díky za tip

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
    Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Káva Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda

    Třená bábovka podle Sandtnerky

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ovocné řezy z listového těsta

    Ovocné řezy z listového těsta

    Medailonky s brokolicí a nivou

    Medailonky s brokolicí a nivou

    Rybízový linecký koláč

    Rybízový linecký koláč

    Bomba na letní vedra

    Bomba na letní vedra

    Kuře na nových bramborách

    Kuře na nových bramborách

    Rajčatový salát s bazalkou

    Rajčatový salát s bazalkou

    Hráškovo pórkový krém

    Hráškovo pórkový krém

    Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

    Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

    Pivní sýr

    Pivní sýr

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Třená bábovka podle Sandtnerky

    Poslední sledované recepty

    21
    Palačinky
    Palačinky
    15
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy
    15
    Míša řezy
    Míša řezy
    14
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    14
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Největší galerie porodních fotek, jakou jste viděli. Pozor, je to dojímavé a občas syrové

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
    Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
    Bábovka griotka
    Bábovka griotka
    Bábovka jak od paňmámy
    Bábovka jak od paňmámy
    Bábovka Kugelhopf
    Bábovka Kugelhopf
    Bábovka kynutá - rozinková
    Bábovka kynutá - rozinková
    Bábovka laciná
    Bábovka laciná
    • Recepty.cz
    • Bábovka kávová
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí