Bábovka Kugelhopf

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aknesad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 375
      g hladká mouka
    • 25
      g droždí
    • 160
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžička cukr
    • 1
      špetka sůl
    • rozinky
    • mandle
    • 0,8
      hrnek mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouku, ve středu uděláme důlek, do něj nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít. Pak přidáme rozpušťené máslo, vejce, sůl a promícháme. Dáme na teplé místo kynout. Po vykynutí ještě jednou promícháme a přidáme rozinky. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme plátky mandlí. Dáme těsto a ještě necháme na teple vykynout. Když je těsto po okraj formy, dáme péct asi tak na hodinu při středním stupni. Po vyklopení pocukrujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    23. 4. 2011 18:03

    Babovka krasne nakynula, mouky jsem dala temer pul kila, misto mleka slehacku, rozinky jsem namocila v rumu. Take jsem pridala vic cukru. Vyborne, dik za inspiraci. ;-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    21. 4. 2011 18:05

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    21. 4. 2011 17:30

    Prosim o upravu mnozstvi mleka. Predpokladam, ze to jsou 3/4 hrnku.

  • D K
    D K |

    3. 11. 2006 09:54

    Tak jsem se byla hned podívat do receptu, jak je to s tím cukrem a opravdu jsou to jen 2 lžičky. Teď si nemůžu vzpomnět na jméno města, kde jsme byli, ale tam je tato bábovka tradiční. V každém pekařství ji prodávali i jen tak na ulici. Spousta obchůdků, kde měli zase formy na tuto bábovku a samozřejmě všude byl i recept. Třeba na pohledech, v průvodci atd. Tak ten recept mám přímo odsud. Chutnala jsem ji a ona opravdu nebyla moc sladká, ale byla hodně pocukrovaná. Já do moučníků dávám vždy méně cukru než je v receptu, protože rodinka má raději méně sladké, tak mi to ani nepřišlo, že je tam tak málo cukru.

  • Olga
    Olga |

    3. 11. 2006 08:18

    Trochu mi tam chyběl cukr, předpokládám, že nějak vypadl z receptury, tak jsem přidala podle rozumu 150 g (2 lžičky na bábovku je fakt málo) a byla skvělá. Krájet až úplně vychladlou! Hodnotím 1

  • Ludvík
    Ludvík |

    30. 8. 2006 18:30

    Našel jsem original recept přímo z Alsaska. Tam je i jiná varianta výroby. Rozinky jsou naloženy v Malaga (nebo RUM) a míchaj se rovnou. Těsto se dává hned do vymazané a vysypané formy asi do poloviny a nechá se kynout ve formě asi 6 hodin a potom opatrně upéct.