• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Velikonoční perníčky - hned měkké
    Napište svůj komentář k receptu

    Velikonoční perníčky - hned měkké

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 27
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Velikonoční perníčky - hned měkké
    Velikonoční perníčky - hned měkké
    Velikonoční perníčky - hned měkké
    Velikonoční perníčky - hned měkké
    Velikonoční perníčky - hned měkké
    Velikonoční perníčky - hned měkké
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    15 porce
      • 300
        g máslo
      • 800
        g hladká mouka
      • 4
        ks vejce
      • 1
        dl mléko
      • 1
        lžička skořice
      • 10
        ks hřebíček
      • 300
        g med
      • badyán
      • kakao
      • anýz
      • 2
        lžička jedlá soda
      • 300
        g cukr krupice

    Postup přípravy receptu

    1
    Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3-4 mm, vykrajovat různé tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem.

    RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

    2
    Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.

    RADA: Nejlepší velikonoční recepty

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Medové perníčky od babičky

    Medové perníčky od babičky

    Měkké medové perníčky

    Měkké medové perníčky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Anežka
      Anežka | 7. 12. 2016 08:34

      Perníčky jsem pekla už před týdnem a jsou pořád měkké a úžasné.Děkuji za recept a jiné už péct nebudu. :-)

    • Tereza R.
      Tereza R. | 8. 4. 2015 19:20

      Perníčky jsou skvělé!

    • Karol
      Karol | 21. 12. 2014 10:16

      Musela jsem pridat vice mouky... Testo neslo vypracovat

    • Nikijaho
      Nikijaho | 12. 4. 2014 12:41

      Ach jo, co se stane, když tam med nedám? Nemám.. :-\ :-\

    • lafayette | 29. 3. 2014 08:37

      Peču tyto perníčky na Velikonoce už několikátý rok - jsou úžasné! Díky těmto perníčkům jsme u nás populární - koledníci k nám na Velikonoční pondělí chodí i několikrát (aby dostali perník :-) ). Peču z dvojité dávky. Perníčky jsou opravdu hned měkké, velmi chutné a žravé, nikdy se u nás dlouho neohřály.

    • Erika
      Erika | 18. 4. 2013 08:26

      Perníčky jsou úžasné. Jsou měkké a výborné! :-)

    • andrea
      andrea | 30. 3. 2013 22:41

      Perníčky jsem zkusila a jsou super. Jen sem lehce upravila recept (másla jen 200g, cukr třtinový 150g, 3 vejce a více koření + citron. kůra) Pekla na 180 tak 11 min. Vejcem potírala až po upečení-jde to snáz a povrch je lesklejší. Veselé Velikonoce! :)

    • andrea
      andrea | 29. 3. 2013 14:41

      Hoj, recept mne zaujal a ráda bych ho zkusila. Jen si říkám, zda tam není příliš másla. Zkoušela sem různé recepty a tuku tam bylo vždy maličko...ale na druhou stranu je fakt, že mi vždycky ztvrdly.

    • nelmal
      nelmal | 29. 3. 2013 09:17

      kolik stupnu a jak dlouho pect?

    • Leena
      Leena | 29. 3. 2013 07:48

      Uuuzasny recept, jsou uzasne :-)

    • Leena
      Leena | 29. 3. 2013 07:48

      Uuuzasny recept, jsou uzasne :-)

    • MartikK
      MartikK | 30. 4. 2011 10:05

      Tak jsem pekla na letošní velikonoce. Těsto je po umíchání opravdu spíše jako hustý krém, v lednici sice trošku ztuhlo, ale před přípravou perníčků jsem ho musela dát ještě na chvilku do mrazáku, aby bylo dost tuhé na válení. Pak už se s ním pracovalo velmi dobře, jen je potřeba vybírat vykrajovátka, která nemají moc jemných "zdobení", protože i dost ztuhlé těsto se při vykrajování přilepuje a špatně se pak z vykrajovátek dostává. Chuťově jsou ale perníčky výborné a opravdu jsou krásně měkké. Já je potírám až po upečení rozmíchaným vajíčkem v troše mléka.

    • fIRCON | 26. 4. 2011 09:27

      Chválím, konečně perníčky, které jsou skutečně měkké a dobré. :-)

    • šárka
      šárka | 23. 4. 2011 11:12

      Skvělý recept! Konečně se mi povedly perníčky, na kterých si nikdo nevyláme zuby, ale pochutná!

    • Islapakova | 22. 4. 2011 21:11

      Ještě dodávám, že těsto mi vyšlo našlehané, skutečně hodně jemňoučké. Je potřeba podsypávat.

    • Islapakova | 22. 4. 2011 21:08

      Ukládám do kuchařky, jsou křehoučké a dobré. Šlehala jsem celá vejce najednou /jsem líná/ dala méně másla /tuků je všude dost/ ale i tak super. za 1.

    • Stáňa
      Stáňa | 22. 4. 2011 08:57

      Doporučuji moučkový cukr extra jemný, je v půlkilovém sáčku, prosívat se nemusí a poleva je jemná.

    • trasky
      trasky | 19. 4. 2011 12:02

      sice jsem ještě nezkoušela ale také se mi zdá zbytečné přidávat bílky a navíc je šlehat, soda stačí... a stím zkaramelizováním a citronovou kůrou to zní moc dobře, vyzkouším:o) píše se, že jsou hned měkké a jak dlouho měkké vydrží?! .o) díky za info, jdu na to.. <:-)

    • Klára
      Klára | 17. 4. 2011 14:26

      Uz jsem to dopekla a musim rict ze toje luxusni ;-) :-P

    • Aliska.K | 15. 4. 2011 10:39

      :-)

    • andelina
      andelina | 14. 4. 2011 09:59

      Musím napsat, že to je nejlepší těsto, jaké jsem kdy na perníčky dělala. Dala jsem sice kapku víc mouky, ale jinak jsem postup zachovala a paráda! Posílám i foto :) a díky za svkělý receptík!

    • Daniela Tejklová
      Daniela Tejklová | 2. 4. 2010 10:57

      Perníčky jsem udělala, děkuji za recept. Opravdu jsou měkké. Těsto je po namíchání dle recptu úplně tekuté jak na litou buchtu, do druhého dne ztuhne trochu, ale nejlepší je práce s ním, pokud se hned vyndá z mrazáku.Trochu měla ale zklamala chuť, příště zkusím recept zkombinovat se svým oblíbeným, kde se med a cukr s tukem karamelizuje jako na medovník a přidává se hafo citrusové kůry. Překvapilo mě to šlehání bílků, udělala jsem to, aby někdo neřekl, že se mi to třčeba nepovelo kvůli tomu - ale není to zbytečné? Kypří to soda a těsto je stejně válecí.

    • Bohuna Smetanová
      Bohuna Smetanová | 7. 4. 2008 00:31

      polevu na zdobení perníčků jsem odkoukala od kamarádky, a zatím se mi vždy povedla na jeden bílek asi 20dkg moučkového cukru, 1 bílek a lžíci citrónové šťávy(nepoužívat citronku ale opravdu šťávu z citronu). Nejdůležitější je cukr přesát přes jemné sítko(používám čajové sítko), přecedit citronovou šťávu i bílek a třít vařečkou alespoň 20min. Nepoužít robot, poleva je pak moc napěněná a po uschnutí se drolí

    • Lenka
      Lenka | 19. 3. 2008 12:38

      Musím perníčky strašně moc pochválit. Nejsem žádná pekařka a perníčky jsem pekla poprve. Opravdu jsou nádherně měkké. Vůbec není potřeba hodně podsypávat moukou, jak píše paní Martina!! Stačí jen trošku, pokud se na váleček moc netlačí, tak to jde krásně!!! Ještě co já dělám navíc je, že pak perníčky dávam na plech dnem vzhůru jak jsem je vykrajovala a přebytečnou mouku dostanu pryč když je potřu mašlovačkou namočenou ve vlažné vodě. Okoukala jsem to od babičky. Takže tvrdé ani být nemůžou. Všem je doporučuji,

    • martina Kyselkova
      martina Kyselkova | 3. 3. 2008 14:52

      Také mohu říci, že jsou perníčky po upečení ihned tvrdé. Zkoušela jsem tento víkend, těsto mi neztuhlo v lednici vůbec a musela jsem přidat hodně mouky, aby se vůbec dalo vykrajovat. Perníčky jsou nyní úplně tvrdé, budu ráda , když mi změknou do Velikonoc.

    • Lenka S
      Lenka S | 6. 1. 2008 17:15

      Pro Zuzanu: nejsem autorkou recetu, jen jsem recept vyzkoušela a poslala fotku. Návod na polevu kterou používám i čím zdobím najdete na mých stránkách www.mamincinyrecepty.cz.

    • Zuzana
      Zuzana | 6. 1. 2008 13:43

      Obdivuji autorku receptu jak umí krásně perníčky nazdobit. Uvítala bych kdyby v diskuzi vysvětlila jak se poleva správně připravuje a čím by doporučila zdobit. Letos jsme používali koupené zdobičky a výsledek byl špatný, navíc v polevě jsme měly žmolky, které ucpávaly dírku.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 25. 10. 2007 15:50

      Moniko, do tohoto receptu dávám máslo rozpuštěné a vychladlé, med tekutý. Prášek do pečiva místo sody - nevím, nemám s tím zkušenost, ale osobně bych se v tomto případě raději držela receptu. Nejsem autorka receptu, ale pekla jsem je už několikrát a vždy se povedly na jedničku. Přeju, ať se taky povedou:-)

    • Monika
      Monika | 24. 10. 2007 19:17

      Chtěla jsem se zeptat,jestli je možné dát místo sody prášek do pečiva?A jestli med svařit a tuk rozehřát???Děkuji za radu.

    • Katka Altmanová
      Katka Altmanová | 5. 4. 2007 14:41

      Na popud Lenky S. jsem pročetla všechny komentáře u vánočních perníčků-hned měkkých, takže jsem nebyla konzistencí těsta připravena. Vypadalo jako krásný voňavý hustý krém. Dělali jsme(já+3děti) perníčky den po odležení těsta v lednici. Podsypávali jsme-šlo to dobře. Jsou krásné, voňavé a měkké. Snad nás nepřekvapí a neztvrdnou. Do pondělka nazdobíme, ať máme pro koledníky-teda jestli je děti nesní dřív. Děkuji za recept.

    • Jana D.
      Jana D. | 4. 4. 2007 23:39

      Jsou výborné. Pro Lenku S: děkuji za radu kouknout sekomentářu k receptu vánoční perníčky - hned měkké. Kdybych si je nepřečetla, tak bych nadávala jako špaček. Jsou opravdu měkké a moc dobré.

    • IVA UŠELOVÁ
      IVA UŠELOVÁ | 4. 4. 2007 00:56

      Perníčky byly dobré.jen jsem do nich dala kupované perníkové koření a kypřící prášek do perníku.Stačí půl sáčku.Děkuji za dobrý recept.Vždycky jsem ty moje měla tvrdé a ani jablko nepomohlo.

    • Lenka S
      Lenka S | 2. 4. 2007 17:42

      Tyto perníčky můžu jen doporučit, jsou velmi dobré, krásně měkoučké a jako nadýchané. Ale než se do toho pustíte, přečtěte si komentáře k receptu vánoční perníčky - hned měkké. Je to totiž totéž těsto, poněkud netypické pro perníčky a pokud na to nebudete připraveni, budete během přípravy posílat autorku receptu do horoucích pekel.

    • Anonym
      Anonym | 2. 4. 2007 16:26

      Paní Ivanko,sody se nemusíte vůbec bát je to jak prdopeč.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 2. 4. 2007 15:33

      Krásně nazdobené, jste šikulka. Můžu místo sody přidat kypříčí prášek do pečiva? Nenám totiž se sodou žádné zkušenosti.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
    Moučníky Cukroví Duben Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Cukr krupice Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Kakao Máslo Med Mléko Skořice Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Malinový koktejl

    Malinový koktejl

    Kuřecí paprikový perkelt

    Kuřecí paprikový perkelt

    Salát z kysaného zelí III.

    Salát z kysaného zelí III.

    Dukátové buchtičky III.

    Dukátové buchtičky III.

    Plněné rohlíky jako jednohubky

    Plněné rohlíky jako jednohubky

    Bramborové housky

    Bramborové housky

    Pomazánka se sýrem cottage

    Pomazánka se sýrem cottage

    Ořechoví šnečci - rychle a chutně

    Ořechoví šnečci - rychle a chutně

    Kotlety v omáčce s hlívou

    Kotlety v omáčce s hlívou

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    49
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    48
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    31
    Jednoduchá koprová omáčka z mléka
    Jednoduchá koprová…
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz Potřebujete ostříhat? Takto poznáte, že vaše vlasy žádají zásah

    Potřebujete ostříhat? Takto poznáte, že vaše vlasy žádají zásah

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda plošně zabíjí lidi.  Kdo to vyvrátí, aniž by lhal?

    Karel Steigerwald: Vláda plošně zabíjí lidi. Kdo to vyvrátí, aniž by lhal?

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Další doporučené recepty:

    Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
    Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O…
    Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
    Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
    Velikonoční oříškový dort
    Velikonoční oříškový dort
    Velikonoční pletenec
    Velikonoční pletenec
    Velikonoční Sportella
    Velikonoční Sportella
    Velikonoční sušenky
    Velikonoční sušenky
    • Recepty.cz
    • Velikonoční perníčky - hned měkké
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí