Maso tří barev

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí maso prsa
    • 300
      g vepřové maso kýta
    • 300
      g játra vepřová
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks pórek
    • 0,5
      kostka masox
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      ks feferonka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso i játra očistíme, omyjeme a odřízneme tučné kousky. Solamyl přelijeme dvěma lžícemi vody a necháme stát. Asi po 10 minutách vodu slijeme. Do solamylu přidáme vejce, sůl a umícháme zahoustlou kaši. Maso rozkrájíme na tenké nudličky. Nasypeme je do kaše a důkladně v ní obalíme.
2
Necháme asi 20 minut naložené pěkně uležet. Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a obalené masové kuličky na něm opékáme ze všech stran asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme okapat. Omyjeme a nakrájíme na proužky ředkvičky. Na pánvičku dáme dvě lžíce oleje, přidáme očištěný a na proužky nakrájený pórek.
3
Masox rozpustíme v 100 ml horké vody a spolu se sójovou omáčkou vlijeme na pánvičku. Vše asi 2 minuty podusíme. Nakonec přidáme masové nudličky a ředkvičky. Potom ještě chvilku prohřejeme. Opláchneme a očistíme feferonku a pokrájíme ji nadrobno. Rozpálíme lžičku oleje a feferonku osmahneme. Masové nudličky posypeme osmahnutou feferonkou a podáváme s vařenou rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martin
    Martin |

    22. 1. 2015 09:21

    Kde je ten třetí druh masa? Tohle je dle mého Maso dvou barev s játry...

  • Martin
    Martin |

    22. 1. 2015 09:17

    Kde je ten třetí druh masa?

  • Anonymous
    Anonymous |

    28. 10. 2012 08:41

    proč masox?

  • Anonymous
    Anonymous |

    29. 5. 2011 10:19

    skvělá aplikace

  • rommi
    rommi |

    5. 3. 2011 14:44

    složité, ale nemusí být špatné 8-)

  • balm
    balm |

    22. 11. 2010 17:54

    Proč ale proboha tak složitě???

  • vendul.ka
    vendul.ka |

    15. 10. 2010 13:53

    výborná kombinace jater a masa

 
 

Další doporučené recepty: