Masové koule

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • strouhanka
    • kečup - jemný
    • 1
      sklenice zeleninové lečo bez uzeniny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso smícháme s vejcem, solí, česnekem a kořením, podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Vytvoříme koule, dáme je do vymaštěného pekáčku nebo do remosky, pokapeme kečupem, zalijeme sterilovaným lečem a pečeme v troubě.
2
K hotovému podáváme chléb nebo brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka |

    14. 12. 2016 17:15

    Skvělé, i přítel si pomlaskával :) dala jsem je do rajské omáčky, jen jsem na ně nedávala to lečo :)

  • sandyadenny
    sandyadenny |

    26. 5. 2014 19:01

    dělala jsem ty koule k rajské a z krůtího masa a sklidilo to úspěch =)

  • elldarka
    elldarka |

    20. 1. 2011 11:56

    Opravdu moc dobré, právě poobědváno, s těstovinami...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    11. 1. 2011 01:48

    Velmi dobré, foto taky přikládám, dělala jsem pro změnu se špagetami :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 11. 2010 14:24

    ....super!Posílám i foto :-)

  • Barbora Vávrová
    Barbora Vávrová |

    3. 10. 2009 12:38

    Opravdu vynikající, od manžela se mi dostalo pochvaly. Děkuji za receptík.:-)Známka 1!

  • sabina natalia b.
    sabina natalia b. |

    2. 10. 2009 12:07

    Bylo to boží:) Hlavně nápad s lečem na pekáči:)

  • Zdenka Otrubová
    Zdenka Otrubová |

    29. 9. 2009 23:07

    Dobré a rýchle. Miesto strúhanky na zahustenie som dala ovsené vločky. A k leču pridala domáci uncle bens. Mňam. Dávam 1.

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    23. 6. 2009 19:08

    Skvele jidlo. Rychle a jednoduche.

  • Kristýna Macháčková
    Kristýna Macháčková |

    14. 5. 2009 23:55

    Opravdu výborný recept !!! Jednoduchý a chutný.

  • katak
    katak |

    12. 4. 2007 19:56

    moc dobra vecere delala jsem to s ryzi a vyborne.

  • Luba
    Luba |

    4. 3. 2007 19:55

    Majdo peču asi půl hodiny při 230°C, máme moc rádí

  • Majda
    Majda |

    4. 3. 2007 19:19

    Jak dlouho se pece?:-))

  • Lucka
    Lucka |

    7. 9. 2006 09:13

    minimální námaha při přípravě..maximální výsledek..opravdu rychlé a chutné jídlo..dávám 1*

  • XY
    XY |

    26. 8. 2006 22:09

    Dělala jsem jako dnešní oběd a moc se povedlo, nedla jsem lečo z konzervy, ale čerstvá rajčata, papriky a cibuli

  • Nilda
    Nilda |

    29. 7. 2006 09:16

    Moc nám chutnalo

  • Jana
    Jana |

    29. 7. 2006 01:34

    Vařila jsem,mně chutnalo moc,lečo dodalo jemnou chuť.Můj přítel spokojen nebyl,zdálo se mu vše málo opečené.Doporučil mi příště nejdřív koule osmažit na pánvi,a pak teprve dát na lečo ¨do trouby.Jako přílohu bych preferovala bramborovou kaši,ale ani chleba není špatný.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 6. 2006 23:30

    Lečo dávám i mražené ze sáčku, ono pistí vodu a ke konci pečení nakrájím buřtíky, ale jde to i bez nich. Kořením grliovacím kořením nebo adžikou

  • Spiacová
    Spiacová |

    3. 6. 2006 23:29

    Rychlé, dobré. dávám s bramborovou kaší

  • Jana Lorenzová
    Jana Lorenzová |

    2. 6. 2006 02:43

    MASOVÉ KOULE DÁVÁM I MÍSTO MASA DO BLESKOVÉ RAJSKÉ OMÁČKY. NEDÁVÁM LEČO,ALE PO UPEČENÍ PŘIDÁM ROVNOU DO OMÁČKY. DO ZÁKLADU OMÁČKY DÁM POTOM VYPEČENOU ŠŤÁVU MÍSTO VÝVARU. KDYŽ JE UPEČU DEN PŘEDM,PAK JE CELÉ JÍDLO HOTOVÉ TAK ZA 20 MINUT S DOMÁCÍM KNEDLÍKEM JE TO BAŠTA.

  • Luba
    Luba |

    29. 3. 2006 18:34

    Moc dobrá večeře, budu opakovat

  • Alina
    Alina |

    2. 3. 2006 12:27

    Musím pochválit, dělala jsem k obědu a bylo dobré, podávala jsem s bramborovou kaší a sklidila jsem chválu