Chřestová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 15
      ks mladý zelený chřest
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1,2
      l kuřecí vývar
    • 150
      ml smetana 33%
    • řeřicha výhonky na ozdobu
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Pár kousků ze špiček 3 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě, pak prudce zchlaďte a odložte.
2
Na másle orestujte jemně nasekanou šalotku, přidejte nakrájenou jarní cibulku a chřest. Krátce orestujte a zalijte vývarem, vařte asi 20 minut.
3
Poté polévku rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a prohřejte. Osolte a opepřete. Na talíři ozdobte blanšírovaným chřestem a výhonky řeřichy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: