Masové koule v dýňovém pyré

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masové koule
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule malá
    • 2
      ks vejce
    • kari dle chuti, záleží na použité značce koření
    • 1
      hrst strouhanka dle potřeby
    • sůl
    • olej na smažení
  • Pyré
    • 700
      g dýně oloupaná, cca
    • 1
      g cibule velká
    • 2
      stroužek česnek
    • kari dle chuti
    • vývar nebo voda, dle potřeby
    • smetana ke šlehání nebo máslo, dle chuti, není nutná
    • sůl nebo sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs trochu zahustíme strouhankou, promícháme a vytvoříme šest stejně velkých koulí, které osmažíme ze všech stran v hrnci na trošce rozpáleného oleje dozlatova. Koule pak vyndáme stranou a na olej dáme osmažit dosklovata pokrájenou velkou cibuli. K té přidáme na kostky pokrájenou oloupanou dýni a dále smažíme cca pět minut, pak přihodíme rozmačkaný česnek, kari koření, promícháme, podlijeme malým množstvím vývaru.
2
Na kostky dýně posadíme osmažené koule z mletého masa, zaklopíme a dusíme společně cca 30 minut, do úplného změknutí dýně. Pak maso opět dáme stranou, dýni rozmixujeme na hladké pyré, které pokud chceme, můžeme zjemnit smetanou. Hustotu pyré si vytvoříme dle vlastní chuti, proto dusíme dýni v minimálním množství vývaru a raději během mixování přilijeme. Nakonec můžeme dochutit solí či sojovou omáčkou..., přihřejeme a podáváme.
3
Pokud chceme, můžeme omáčku kromě kari dochutit například zázvorem, tymiánem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: