Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso vepřové a hovězí 1:1
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce strouhaný parmazán
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 0,5
      ks dýně Hokkaidó
    • olivový olej
    • 500
      g petržel
    • 100
      ml kokosové mléko nebo smetany 12%
    • 2
      hrst petrželová nať
    • 4
      lžíce dýňová semínka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, přidejte vejce, sýr a strouhanku, ochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte a krátce zpracujte, vlhkýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a skládejte je v pravidelných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Dýni důkladně umyjte, neloupejte, rozpulte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Kousky dýně rozložte na plech mezi masové kuličky, zakápněte olivovým olejem, osolte a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
3
Mezitím oloupejte petržel, pokrájejte ji na menší kousky a uvařte ve vodě doměkka. Slijte, dejte do mixéru, přidejte kokosové mléko nebo smetanu, sůl a pepř a dobře rozmixujte. Do petrželového pyré vmíchejte nasekanou nať a podávejte s masovými koulemi a pečenou dýní. Každou porci ještě zasypte nasucho opraženými dýňovými semínky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.