Masové kuličky s mortadellou a parmezánem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mleté maso - vepřové
    • 250
      g mleté maso - hovězí
    • 70
      g mortadela cca
    • 4
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      ks rohlík starsi, ale ne tvrdy
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce petrželka
  • Omacka
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata velka konzerva
    • 1
      ks šalotka
    • bazalka nejlepe cerstva, par listku
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mortadellu nakrájíme na velmi jemno, rohlík rozmixujeme. V míse smícháme maso, vejce, mortadellu, rozmixovaný rohlík, petrželku, parmezán, osolíme a dobře umícháme (také můžeme přidat trochu česneku). Tvoříme kuličky o velikosti ořechů, dáme je na talíř a necháme odpočívat v lednici.
2
V hrnci rozehřejeme 3-4 lžíce oleje, necháme zesklovatět šalotku nakrájenou na jemno a přidáme rozmixovaná rajčata i se šťávou. Necháme vařit cca 15 - 20 minut, osolíme, můžeme dochutit trochou cukru. Pak si vezmeme připravené kuličky a přidáme je do vařící se omáčky, necháme vařit asi 15 minut (vyzkoušíme 1 kuličku, jestli je uvařená), nakonec přidáme lístky bazalky. Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo jen tak s pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    10. 5. 2012 14:53

    Nahodou jsem objevila Vas dotaz, omlouvam se o pozdni odpoved. Mortadella je klasicka bez oliv, bez pistacii.

  • Pavel O.
    Pavel O. |

    25. 1. 2012 18:49

    Můžete upřesnit o jakou mortadellu se jedná (boloñskou, s olivami atd.) Děkuji.

  • pippiva
    pippiva |

    30. 7. 2011 09:43

    Dobry den, jojo, na te fotce to vypada vetsi nez ve skutecnosti - kulicky jsou ale opravdu "prtavky" a ten knedlik je take malicky a pokud mluvite o mnozstvi surovin, tak to je pro 3-4 lidi, zalezi jaky je kdo jedlik :-) . Jinak s Vami musim souhlasit ohledne pouziti cerstvych rajcat, take je pouzivam a hlavne pres leto, kdy maji bajecnou chut, ale s malymi detmi to mam rychlejsi pouzit sterilovana rajcata... ;-)

  • Phana
    Phana |

    30. 7. 2011 00:02

    A jestli můžu ještě poradit- můžete zkusit místo sterilizovaných rajčat použít čerstvá, která zbavíte slupky a ke konci vaření přilít trochu rajčatového džusu ke zjemnění chuti :-)

  • Phana
    Phana |

    30. 7. 2011 00:00

    Tenhle recept znám a vařívám- a je to ňamy ňam! Akorát Vaše porce vypadá jak pro 3 lidi :-)

  • Klarkastanek
    Klarkastanek |

    28. 5. 2011 17:52

    Mňamka....

  • pippiva
    pippiva |

    19. 5. 2011 11:09

    Doufam, ze si pochutnal i mlady pan :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 5. 2011 09:40

    ...vynikající, nejdřív jsem myslel, že přidám do omáčky ještě česnek :-P , kuličky ale pustily svojí chuť a bylo to moc dobré. Měli jsme je s rýží <3 !

Abecední seznam: