Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: s3vo

Suroviny

Vložit do nákupu
    • perlička supreme z perličky, nebo kukuřičného kuřátka
    • 50
      g mortadela
    • 50
      g pecorino mladý a jemný
    • 500
      g brambory
    • 200
      ml mléko
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 60
      g máslo
    • 1
      ks cuketa
    • pepř celý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistíme supreme z perličky, odřežeme prebytečný sval aby jsme obnažili kost. Odsekneme kloubní kosti a spolu s ořezaným masem dáme vařit do asi 2 dcl vody spolu s jedním stroužkem česneku na omáčku. Zredukujeme na objem asi 2 - 3 lžic.
2
Supreme osolíme a okořeníme. Do prsíčka nařízneme kapsu. Z pecorina si připravíme kousky približně o veikosti kapsy, ne moc silné, a zabalíme do jemných plátků mortadely. Naplníme prsíčka a vytvarujeme je do původního tvaru (pecorino jde dobře stlačit). Supreme dáme opéct kůží dolů na super rozpálený oliv. olej. Opekáme až dokud není zlaté a křupavé, potom otočíme a opečeme z druhé strany. Dáme dopéct do rozpálené trouby na 180°C na 5 minut. Uchováme v teple. Do výpeku vmícháme zredukovaný vývar, oříšek dobře vychlazeného másla a mícháme, už nevaříme. Popřípadě dosolíme.
3
Mezitím už vaříme brambory na pyré. V druhém hrnci redukujeme 200 ml smetany s 200 ml mléka a špetkou soli na polovinu objemu. Uvařené brambory dobře scedíme a postavíme na sporák aby se nám vypařila všechna tekutina. Brambory dobře vyšleháme šlehačem nasucho. Až máme do hladka vyšlehané tak postupně přidáváme zredukovanou smetanu s mlékem a máslem a znova dobře vyšleháme. Pyré by mělo být bez hrudek (dobrým výšleháním bez tekutiny), spíš řidší než hustší, nasládlé po smetaně a másle a akorát slané. Uchováme v teple.
4
Cuketu nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Okořeníme a osolíme, můžeme přidat snítku tymiánu.
5
Supreme můžeme před podávaním rozkrájet a složit zpět do původního tvaru, přelijeme trochou omáčky a podávame s pyré a orestovanou cuketou.

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    3. 8. 2011 22:00

    Moc děkuji za vysvětlení - zase jsem chytřejší :-) .

  • s3vo
    s3vo |

    3. 8. 2011 20:40

    Supreme sa nazýva úprava - vykostené prsa s hornou časťou stehna. A okopirované to nieje, pretože ten odkaz je moj blog.

  • nono
    nono |

    3. 8. 2011 18:20

    Okopírované - http://gastrosexual2011.wordpress.com/2011/08/01/supreme-z-perlicky/ ???????

  • Malu
    Malu |

    3. 8. 2011 14:46

    Jsou tam supreme z perliček v ingrediencích pod ohraničením, než je postup. Sice nevím, co to je, ale jsou tam. Podle obrázku asi stehna?

  • Simča S.
    Simča S. |

    3. 8. 2011 14:21

    Vypadá to lákavě (i kdyř trochu pracně), ale v ingrediencích mi chybí ta perlička....