Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 55 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kedlubny s lístky
    • 250
      g jáhly
    • 100
      g anglická slanina
    • sůl
    • 70
      g ricotta
    • 1
      lžíce rozmarýn
    • 2
      lžíce smetana 30%
  • Omáčka
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      ks cibule jemně nasekané sladké
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 300
      ml kuřecí vývar
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě.
2
Vyjměte a vnitřek vydlabejte ostrou lžičkou nebo vykrajovátkem na jádřince a nadrobno pokrájejte.
3
Slaninu nakrájejte na kousky a opečte dokřupava, přidejte jáhly s nakrájenými kedlubnami, osolte a opečte, asi 5 minut. Vychladlou směs promíchejte se slaninou, ricottou, rozmarýnem a smetanou.
4
Kedlubny naplňte, přikryjte vrškem. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, zalijte vývarem a provařte. Ochuťte worcesterem, solí, pepřem.
5
Vlijte do zapékací misky, vložte kedlubny a zapékejte asi 20 minut při 200 °C. Náš TIP: Kedlubny můžete podávat i s cibulovým dipem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: