Plněné datle (nebo sušené švestky)

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simča S.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávat je v lednici (pokud nemáte jako já ledový "špajz", heč :o)…).
2
Poznámka: je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na "zdravé mlsání" se dá takovýmito "bonbónky" ozdobit i stromeček.
3
Připravuji nejpozději 1 den před Štědrým dnem, dá se jíst v podstatě okamžitě, ale klidně se může i dost dopředu – nekazí se a nevysychají. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Datle Mandle

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    16. 9. 2011 07:47

    Jasně, tohle mohu mlsat po celý rok :-) Jen do menu bych v této době zařadila ještě stále dostupné čerstvé suroviny O:-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    16. 9. 2011 00:40

    Laděnko, ale tohle můýeš mlsat i teď na podzim.... Usušíš švestky a šup - uděláš malou mňamku k televizi :-)

  • Ladia
    Ladia |

    15. 9. 2011 10:44

    To už jsou vánoce? :-D :-D

  • Petra
    Petra |

    10. 12. 2006 10:52

    Tento recept je u nás oblíben jako "Švábi"a dělá ho má tchýně.A je velmi rychle snězen.Petra

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    22. 11. 2006 09:00

    Mohou se obalovat v kokosové moučce a dělá se to po namočení do polevy. Pokud chcete mít tenounkou vrstvu polevy, poradím malou fintu: naplním datle mandlemi a dám je na tácku do mrazničky - tak na 2 - 3 hodiny, ale klidně přes noc. Potom je rychle ponořuji do horké polevy - na ledovém povrchu okamžitě tenká vrstva ztuhne, to co ještě okape pak vrátím zpět do polevy a opět rozpustím :o))).

  • Sísa
    Sísa |

    22. 11. 2006 07:15

    V kokosové moučce obalujete až po namočení v polevě?

  • Hana, Brno
    Hana, Brno |

    11. 11. 2006 19:50

    Taktéž obaluji ještě v kokosové moučce,moc pěkně to vypadá i chutná. Jo, a sušené švestky se dají koupit i vypeckované, takže je to opravdu rychlovka.

  • Kateřina Nováková
    Kateřina Nováková |

    10. 11. 2006 20:25

    Plněné švestky ještě obaluji v kokosové moučce.

  • Eva
    Eva |

    10. 11. 2006 12:40

    Švestky je dobré předem namočit do rumu (pro dospěláky)

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    10. 11. 2006 09:22

    Plněné švestky dělám každý rok, nedávám mandle, ale vlašské ořechy. ´Patří k nejoblíbenějším.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: