Plněné knedlíky uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl necelá
    • cukr krupice špetka
    • 25
      g droždí
    • 2,5
      dl vlažná voda cca
  • Směs z uzeného masa
    • 300
      g uzené maso : vepřové či kuřecí
    • 2
      ks cibule
    • sádlo nebo olej
    • sůl a pepř
    • česnek - nemusí být
  • K podávání dle chuti:
    • dušený špenát
    • kysané zelí nebo dušené
    • cibule dozlatova osmažená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí rozpustit, pak nasypeme po obvodu (ne na droždí!) sůl, přidáme další část vody a od důlku s rozpuštěným droždím vypracováváme hladké, ne příliš tuhé, nelepivé těsto. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody.
2
Hotové těsto necháme v teple asi 25 minut kynout, pak znovu promneme, rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých uděláme placičky, do jejich středu nandáme směs, pevně zabalíme, spojem těsta položíme na pomoučněný stůl a necháme ještě jednou kynout (cca 15 minut).
3
Knedlíky naházíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 5 minut. Během vaření je alespoň jednou opatrně promícháme, otočíme. Na zkoušku vyndáme jeden, který natrhneme a zjistíme, zda je vařený. Uvařené knedlíky po vyndání IHNED propícháme - necháme vyjít páru, aby se knedlíky nesrazily.
4
Knedlíky podáváme ihned, posypané osmaženou cibulkou na oleji nebo sádle a s kysaným nebo dušeným zelím nebo dušeným špenátem.
5
Náplň: na trošce sádla nebo oleje osmažíme cibulku, přisypeme drobně pokrájené uzené maso z plecka, žeber, krkovičky, kuřecích stehen..., ochutíme solí a pepřem, případně česnekem nebo tymiánem... Před plněním knedlíků náplň necháme vychladnout.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: