Masové koule zapečené v rajčatech

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 4
      lžíce parmezán strouhaný
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      ks červená cibule
    • 2
      plechovka nakládaná loupaná rajčata nakrájená
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily, a vlhkýma rukama tvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Česnek pokrájejte nadrobno a smíchejte ho s krájenými rajčaty, směs osolte a opepřete. Rajčatovou směs rozprostřete do pekáče, naskládejte do ní masové koule a na klínky pokrájené zbývající cibule.
3
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C, asi na 25 minut. Před podáváním zasypte zbytkem strouhaného parmazánu a nasekanou petrželí. Podávejte s pečivem. Tip: Koule můžete podávat s těstovinami nebo bramborami, a když na to přijde, rovnou je s nimi zapéct.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: