Játrová paštika IV.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: j.g

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová játra 1/2 kg
    • 0,5
      kg vepřový bůček
    • 200
      g slanina
    • koření na paštiky
    • cibule
    • česnek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku nebo srnčí hřbet, který vyložíme plátky slaniny. Když je bůček dostatečně měkký, vyndáme ho a na 5 min. vhodíme na kousky nakrájená játra. Vyjmeme a necháme vychladit. Vše pomeleme na elektrickém robotu na co nejemnější kaši, ředíme podle potřeby scezeným vývarem z bůčku. Hotovou kaši nalejeme do připravené formy, zakryjeme alobalem a necháme ve vyhřáté troubě 25 min. při 250 °C zapéct. Po vychladnutí vyklopíme paštiku z formy a zabalíme do alobalu a dáme do lednice.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petr Růžek - Švédsko
    Petr Růžek - Švédsko |

    28. 11. 2012 17:55

    Pokud máte blízko do Prahy tak si zajděte ke kořenářce "U Salvadora", která má všechna koření světa. http://www.nelso.cz/cz/place/1419/ zdraví Petr Růžek, Göteborg

  • MILAN
    MILAN |

    16. 1. 2012 10:15

    http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-mikes/koreni-smesi/pastika-100-g-mk-sitem.html

  • Květa
    Květa |

    23. 4. 2008 16:46

    Mám podobný vyzkoušený recept z 1/2 kg jater a 1 kg bůčku a rozpis paštikového koření je tento: 20 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, snítka fenyklu, 1 bobkový list, kousek zázvoru, kousek muškátového oříšku, případně 3 hřebíčky - utlouct ve hmoždíři. Omlouvám se za neuvedení množství muškátu a zázvoru, ale asi "přiměřeně."

  • Di
    Di |

    23. 4. 2008 10:55

    Já dělám podobnou pomazánku z pečeného bůčku a drůběžích jater (viz Jednoduchá domáci paštika) a kořením pepřem, zázvorem a muškátovým oříškem, kmín dávám na bůček, když se peče. Pokud přidám čenesk, má to více chuť prejtu.

  • Jan Gallischek
    Jan Gallischek |

    23. 4. 2008 08:54

    Do této paštiky jsem přidal kořenící přípravek na mletá masa, protože jsem nic jiného doma neměl.Podle mého názoru je jedno, které koření se tam dá. Jde o různou obměnu jako je bazalka, oregano, mandle atd.Budu rád, když mi napíšete zda Vám chutnala. Rodina se na ní vrhla že na mě skoro nezbylo. Přeji krásný den a dobrou chuť

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    21. 4. 2008 11:50

    Která firma vyrábí kořeníci směs na paštiku? Případně jaké koření by měla obsahovat, děkuji

Poslední navštívené:

Abecední seznam: