• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Vepřová játra

    Vepřová játra

    Podobné ingredience

    • Drůbeží játra
    • Husí játra
    • Játra

    Recepty vytvořené za použití této ingredience

    (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

    (nejen) Vepřová játra na cibuli a…

    Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji... více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

    Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

    Játrové špízy (kořeněná játra) -…

    Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do... více o Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

    Zabijačkový guláš

    Zabijačkový guláš

    Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, zasypeme sladkou a pálivou paprikou, promícháme a zalijeme vroucí vodou.... více o Zabijačkový guláš

    Domácí tlačenka

    Domácí tlačenka

    Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme... více o Domácí tlačenka

    Karbanátky / sekaná (nejen) s játry

    Karbanátky / sekaná (nejen) s játry

    Na pánvi s trochou oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit drobně pokrájenou slaninu a nakonec játra pokrájená na malé... více o Karbanátky / sekaná (nejen) s játry

    Krkovička pečená s játry a cibulí

    Krkovička pečená s játry a cibulí

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými, očištěnými... více o Krkovička pečená s játry a cibulí

    Srdíčka na smetaně

    Srdíčka na smetaně

    Srdíčka uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Cibuli nakrájíme najemno, na oleji usmažíme do měkka, zaprášíme... více o Srdíčka na smetaně

    Česnekovo-zázvorová játra

    Česnekovo-zázvorová játra

    Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části. V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a... více o Česnekovo-zázvorová játra

    Domácí paštika

    Domácí paštika

    Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme směs a... více o Domácí paštika

    Pečený bůček s játry na kmíně

    Pečený bůček s játry na kmíně

    Bůček si pokrájíme na plátky asi 1 cm silné. Játra pokrájíme na plátky o malinko slabší. Plátky nasolíme, nakmínujeme a dáme do pekáče s troškou vody... více o Pečený bůček s játry na kmíně

    Pikantní vepřová játra

    Pikantní vepřová játra

    Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme.... více o Pikantní vepřová játra

    Falešná husí játra

    Falešná husí játra

    Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s... více o Falešná husí játra

    Játrová paštika IV.

    Játrová paštika IV.

    Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku... více o Játrová paštika IV.

    40 minut
    Játra po berlínsku

    Játra po berlínsku

    Na pánvi rozpustíme 30 g másla. Přidáme oloupanou a na 1/2 cm kolečka nakrájenou cibuli a špetku soli. Kolečka opékáme 10 min. a obracíme. Pak je... více o Játra po berlínsku

    Vepřová játra s chilli omáčkou

    Vepřová játra s chilli omáčkou

    Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme.... více o Vepřová játra s chilli omáčkou

    Jitrnicový prejt

    Jitrnicový prejt

    Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a... více o Jitrnicový prejt

    Játra na kyselo

    Játra na kyselo

    Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený... více o Játra na kyselo

    Hrnečková paštika

    Hrnečková paštika

    Vo vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry na jemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a dobře promícháme s játry. Dochutíme mletou červenou... více o Hrnečková paštika

    Játra ze selete - raz, dva

    Játra ze selete - raz, dva

    Špek si pokrájejte na slabé plátky a na rozpálené pánvi nechte vyškvařit. Pak přidejte pokrájenou cibuli na plátky a nechte ji orestovat dozlatova.... více o Játra ze selete - raz, dva

    prejt

    prejt

    Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová... více o prejt

    Moravská jitrnice

    Moravská jitrnice

    Všechno maso uvaříme a necháme trochu vychladnout. Potom rozebereme, jazyk očistíme, a vše umeleme na větších očkách masovém strojku, nebo posekáme... více o Moravská jitrnice

    125 minut
    Zabijačkový guláš

    Zabijačkový guláš

    Krkovičku vykostěte a nakrájejte asi na 2cm kostky. Stejně pokrájejte i lalok a vnitřnosti. Na sádle dozlatova osmažte drobně nakrájenou cibuli,... více o Zabijačkový guláš

    Srdce po myslivecku

    Srdce po myslivecku

    Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce... více o Srdce po myslivecku

    60 minut
    Maminčino kuře

    Maminčino kuře

    Celé kuře očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Posypeme grilovacím kořením, špetkou soli a pepře. Vložíme do pekáčku, podlejeme trochou vody a dáme... více o Maminčino kuře

    srdce na divoko

    srdce na divoko

    Srdíčka rozřízneme na polovinu a opláchneme, vložíme do vařící vody s přidáním soli a cibule a 10 minut srdce vaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a... více o srdce na divoko

    30 minut
    Vepřová játra obalovaná

    Vepřová játra obalovaná

    Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na jedné straně stejnoměrně... ... více o Vepřová játra obalovaná

    125 minut
    Domácí jitrnice

    Domácí jitrnice

    Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1 hodinu. Žemle nakrájejte na drobné kostičky,... více o Domácí jitrnice

    Polévka česká "veverka"

    Polévka česká "veverka"

    Vyprané maso a vnitřnosti zalijeme asi třemi litry studené vody, osolíme a zvolna vaříme. Asi po hodině přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme další... více o Polévka česká "veverka"

    Labužníkova specialita

    Labužníkova specialita

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na špičce křížem nařízneme... více o Labužníkova specialita

    Kašparova pikantní tlačenka

    Kašparova pikantní tlačenka

    Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme, okořeníme... více o Kašparova pikantní tlačenka

    20 minut
    Omáčka z vepřových jater

    Omáčka z vepřových jater

    Cibuli nakrájíme nadrobno, poté ji osmahneme na oleji s trochou sladké papriky a solí. Po chvilce smažení přidáme játra, která též smažíme asi tak 4-5... více o Omáčka z vepřových jater

    45 minut
    Játra s pomerančovou omáčkou

    Játra s pomerančovou omáčkou

    Játra osušit, zalít mlékem a nechat ležet. Oloupat 1 pomeranč, nakrájet na plátky, zbytek pomerančů vymačkat. Oloupat cibuli, nakrájet na drobné... více o Játra s pomerančovou omáčkou

    60 minut
    Vepřová srdíčka v omáčce

    Vepřová srdíčka v omáčce

    Srdíčka uvaříme do měkka ve vodě (asi 1,5 l) se solí, rozpůlenými cibulemi, kořením a kouskem citronové kůry. Potom je vyjmeme a vývar přecedíme. Z... více o Vepřová srdíčka v omáčce

    Obrácené mleté řízečky

    Obrácené mleté řízečky

    I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve... více o Obrácené mleté řízečky

    Zbojnická rožeň

    Zbojnická rožeň

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií)... více o Zbojnická rožeň

    Vepřová játra ve vinné omáčce

    Vepřová játra ve vinné omáčce

    Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou... více o Vepřová játra ve vinné omáčce

    80 minut
    Vepřová játra na kořenové zelenině

    Vepřová játra na kořenové zelenině

    Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek... více o Vepřová játra na kořenové zelenině

    Maminčin "pajšl"

    Maminčin "pajšl"

    Vnitřnosti dobře omyjeme a zasyrova rozkrájíme s výjimkou jazyka. Na másle osmažíme cibulku, přidáme vnitřnosti, celý rozkrájený citrón (případně také... více o Maminčin "pajšl"

    Paštika

    Paštika

    Játra a bůček umlet, přidat koření a vejce, promíchat plnit do skleniček a sterilovat 2 hodiny pro 100 °C. Nejlépe dělat při zabijačce.... více o Paštika

    120 minut
    Pajšl - plíčky na smetaně

    Pajšl - plíčky na smetaně

    Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek,... více o Pajšl - plíčky na smetaně

    Neapolská játra

    Neapolská játra

    Na oleji orestujeme plátky česneku. Játra nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji s česnekem. Poté játra opepříme, zakapeme... více o Neapolská játra

    Smažená játra přelévaná

    Smažená játra přelévaná

    Játra nakrájíme na slabší plátky, obalíme je v bílku a Solamylu. Osmažíme na tuku. Na osmažená játra přeléváme omáčku a podáváme se suchou rýží.... více o Smažená játra přelévaná

    Pečená játra na cibulce

    Pečená játra na cibulce

    Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší... více o Pečená játra na cibulce

    50 minut
    Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

    Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

    Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření ... více o Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

    30 minut
    Játra na slanině a tymiánu

    Játra na slanině a tymiánu

    Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na... více o Játra na slanině a tymiánu

    Maďarská klobása

    Maďarská klobása

    Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně... více o Maďarská klobása

    Marinovaná játra

    Marinovaná játra

    Do směsi naložíme na kousky nakrájená játra a necháme je uležet minimálně 30 minut. Potom na rozpáleném oleji osmažíme. Jako přílohu lze podávat... více o Marinovaná játra

    30 minut
    Rychlá játrová paštika

    Rychlá játrová paštika

    V kastrolu mícháme na kostky pokrájené sádlo od bůčku až zesklovatí. Potom přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme játra také... více o Rychlá játrová paštika

    30 minut
    Andaluzská játra

    Andaluzská játra

    Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme... více o Andaluzská játra

    Strouhaná vepřová játra

    Strouhaná vepřová játra

    Játra omyjeme, očistíme. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme játra a orestujeme, podlijeme vodou a přidáme pepř a kmín. Dusíme do měkka.... více o Strouhaná vepřová játra

    • 1
    • 2
    • 3
    • Další stránka

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    Poslední sledované recepty

    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    35
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    29
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    26
    Mléčná ovesná kaše
    Mléčná ovesná kaše
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Reflex.cz V minulém díle jste viděli: Nemůžeme do Afriky, nemůžeme nikam a nikdo za nic nemůže

    V minulém díle jste viděli: Nemůžeme do Afriky, nemůžeme nikam a nikdo za nic nemůže

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Nedávno navštívené recepty:

    Sýrová polévka Kotlety pečené v alobalu Štafetky z cukrárny
    Smetanová omáčka k těstovinám a masu Pečené žampiony Sumeček
    Minipizzy - šnečci Ostravan Bramborové housky
    Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem Paštika z uzeného lososa Pomazánka se sušenými rajčaty

    Další doporučené ingredience:

    Vařené maso Vařené zelí Vařící voda Vdolky Vegeta
    Vejce Veka Velké mušle Vepřová bránice Vepřová hlava
    Vepřová klobása Vepřová krev Vepřová krkovice Vepřová kýta Vepřová panenka
    Vepřová pečeně Vepřová plec Vepřová slanina Vepřová šunka Vepřová tlačenka
    • Recepty.cz
    • Pomocníci
    • Databáze ingrediencí
    • Vepřová játra
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí