Vdolky - rozpeky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kamďa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 80
      g cukr krystal
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Necháme vzejít kvásek : vlažné mléko, droždí, cukr.
2
Kvásek smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca 90 minut kynout na teplém místě.
3
Vykynulé těsto prohněteme a na pomoučněném vále připravíme 4 nebo 8 bochníčků.
4
Bochníčky umístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200° cca 30 minut. Vdolky musí být na povrchu zlaté. (připadně použijeme špejli, je li po vytažení suchá, je již vdolek hotový).
5
Ještě vařící vdolky potřeme máslem (není nutné rozpouštět).
6
Ideální příloha k čočce, koprové nebo rajské omáčce, mrkvi apod.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.