Houbovka a rozpeky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravte rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochy vlažné vody udělejte kvásek. Přidejte do zbylé osolené mouky, vlijte rozpuštěný tuk a tolik vlažné vody, aby vzniklo těsto husté asi jako na buchty. Nechte vykynout zakryté čistou utěrkou. Z vykynutého těsta pak tvarujte menší ploché vdolky a potřené vodou je pečte na plechu pokrytém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C
2
asi 20 minut.
3
Zatímco těsto kyne, uvařte polévku. Houby namočte do vlažné vody a nechte nabobtnat. Jemně je nasekejte, vodu ale nevylévejte. Na másle osmažte najemno
4
pokrájenou cibuli tak, aby zesklovatěla a poté ji zaprašte moukou. Vzniklou jíšku zalijte vodou z hub a dolijte do požadovaného objemu. Osolte, promíchejte, aby se v polévce neutvořily hrudky, přidejte houby, ještě minimálně deset minut povařte. Nakonec osolte a podle chuti okyselte.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Ocet Sádlo Sůl Sušené houby

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    29. 9. 2014 07:58

    Při vrcholící houbařské sezóně výborná volba :-)

Abecední seznam: