Podzimní houbovka s dýní

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g dýně
    • 400
      g kořenová zelenina
    • 200
      g brambory
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1,5
      l zeleninový vývar
    • 400
      g houbová směs
    • muškátový oříšek strouhaný
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • veka nebo bageta (k podávání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni, zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte většinu oleje a osmažte na něm nejprve cibuli, pak ostatní zeleninu a dýni. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a 20 minut povařte.
2
Zbylý olej rozehřejte v pánvi, osmažte a krátce na něm poduste houby. Vyjměte a opečte plátky veky.
3
Hotovou polévku rozmixujte a podávejte s houbami a křupavým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.