Miluščina paštika

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks mrkev střední
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer
    • 100
      g vepřová játra
    • 100
      g slanina čerstvá
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      ks pepř mletý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce sádlo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka uvaříme se zeleninou, několika kuličkami pepře, nového koření a 1 bobkovým listem v menším množství osolené vody. Pak maso vykostíme a se zeleninou studené semeleme spolu se syrovými játry, slaninou. Osolíme, přidáme mletý pepř podle chuti žloutek a důkladně promícháme. Vaříme ve vodní lázni ve vymazané formě při teplotě asi 85 °C 1 hodinu. Částečně zchladlé vyklopíme a necháme vychladit.

Komentáře k receptu

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    12. 11. 2007 22:43

    Klidně to snese i víc jater, víc slaninu - půlku semlet a druhou půlku na drobné kostičky (dělá to mozaiku), 1 dcl smetany a hlavně paštikové koření. To je směs hřebíčku, muškátového oříšku, pepře, muškátového květu, bobkového listu, tymiánu a bazalky.