Karbanátky / sekaná (nejen) s játry

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 200
      g vepřová játra nebo drůbeží, králičí... cca
    • 150
      g anglická slanina cca
    • 1
      ks cibule velká (nebo dvě menší)
    • olej
    • 4
      stroužek česnek dle síly a chuti, 2 -
    • 2
      ks vejce
    • tymián nebo rozmarýn, majoránka... dle chuti
    • pepř mletý
    • sůl
    • strouhanka na zahuštění a obalení, dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi s trochou oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit drobně pokrájenou slaninu a nakonec játra pokrájená na malé kousky, které ochutíme bylinkami. Smaženou směs necháme zchladnout. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek a vejce. Vše dobře promícháme s cca 5 lžícemi studené vody a poté vmícháme i vychladlou játrovou směs. Vše dobře promícháme a zahustíme dle potřeby strouhankou.
2
Z mleté směsi, pokud se chystáme dělat sekanou, uděláme šišku, kterou přendáme na olejem (sádlem) potřený plát alobalu, zabalíme, přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme cca 35 minut s alobalem. Pak alobal sundáme a dopečeme za občasného podlití a přelití výpekem doměkka a dozlatova.
3
Pokud budeme smažit karbanátky, uděláme si ze směsi mokrou rukou placičky, které obalíme ve strouhance (není nutné) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
4
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem, salátem...
5
Výborné jsou i studené, můžeme je použít i jako rychlé pohoštění, s hořčicí, zeleninou, k čerstvému pečivu...
6
Karbanátky lze i grilovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fr.Čech
    Fr.Čech |

    29. 9. 2016 19:16

    Výsledek = výborná chuť.

  • Renata
    Renata |

    18. 12. 2015 12:20

    Manželovi jsem dva zabalila na odpolední mezi chleby. Včera mu moc chutnaly, tak jaem měla radost :) děkuji.

  • Iva Pavlásková
    Iva Pavlásková |

    24. 7. 2015 10:16

    Děkuji za úžasný recept na karbanátky. Byla to doslova a do písmene mletá poezie <3 a tu sekanou taky určitě zkusím.