Pytlácká topinka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Arne

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek chleba
    • 4
      ks vejce
    • 2
      sklenice sterilované zelí bílé a červené
    • 300
      g mleté maso - míchané
    • 100
      g vepřová játra
    • 4
      ks tavený sýr
    • 1
      dl červené víno
    • 100
      g sýr eidam nebo niva
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 4
      stroužek česnek
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka - pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu), můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme do měkka. Na oleji osmahneme do zlatova z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany. Na topinku dáme vrstvu (asi 1,5-2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko - je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Pak přidáme navrch na jednu půlku topinky bílé a na druhou červené sterilované zelí - nevařit!, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
2
Poznámka: je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo, šťáva teče po prstech, ale je to výborné pohoštění nejen na zahradě a pod. a určitě tím překvapíte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.