• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Strouhaná vepřová játra
    Napište svůj komentář k receptu

    Strouhaná vepřová játra

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Strouhaná vepřová játra
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřová játra játra
      • 2
        cibule
      • olej
      • hladká mouka
      • masox
      • pepř mletý
      • mletý kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    Játra omyjeme, očistíme. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme játra a orestujeme, podlijeme vodou a přidáme pepř a kmín. Dusíme do měkka. Poté játra vyndáme, přidáme masox a povaříme. Potom omáčku zahustíme hladkou moukou nebo jíškou. Po vychladnutí játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do omáčky a prohřejeme.
    2
    Jako přílohu můžeme použít rýži, brambory i knedlíky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pikantní vepřová játra

    Pikantní vepřová játra

    Vepřová játra obalovaná

    Vepřová játra obalovaná

    Vepřová játra na smetaně

    Vepřová játra na smetaně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Magdalena
      Magdalena | 11. 12. 2012 13:25

      Játra na smetaně - knedlík <:-) je naše oblíbené jídlo

    • Jana Wernischova
      Jana Wernischova | 8. 10. 2008 12:16

      Ahoj, omlouvám se, ten první dotaz k tomuhle jídlu až úplně dole jsem nemyslela rozhodně njak zle, prostě jsem se jen ptala. Játrovou omáčku jsem nikdy nejedla a tak mě asi zmátl název. Ale protože játra mám moc ráda, tak to nejspíš brzy zkusím, včetně těch jater ve smetaně.

    • Aranka Lady
      Aranka Lady | 7. 10. 2008 21:51

      Jo, super rychlé , levné jídlo.

    • Markýza První
      Markýza První | 7. 10. 2008 16:41

      Tuhle omáčku občas dělám a dětem chutná. Na 5 porcí dávám cca 1 kg jater. Dělám hodně hustou - jsou to opravdu strouhaná játra v omáčce .

    • Jarka O.
      Jarka O. | 7. 10. 2008 13:44

      No, je pravda, že dnes se lidé stravují jinak než když jsem byla mladá já. Hodně se změnilo a většinou k lepšímu. Možná je ale škoda, že už se vnitřnosti všeobecně jedí méně. Játrovou omáčku jsem vařila holkám, když byly malé, rodiče nás zásobovali bio játry z drůbeže a králíků. Ale je pravda, že od té doby jsem ji nedělala, můj muž vnitřnosti nejí vůbec a mladší dcera se postupem doby "potatila" :-))

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 7. 10. 2008 11:11

      Naprosto souhlasím se Zdenou z JM. I já vařím játrovou omáčku - pro manžela a pro mou maličkost. Máme zdravý chrup a přesto játrovou omáčku máme rádi, když jsou játra jenom našprtaná, nebo nakrájená jenom na malinkaté kousky. Nám velice chutnají játra ve smetanové omáčce, která připomíná chuť svíčkové. Je zde pod názvem "Vepřová játra na smetaně".

    • Frantiska :)
      Frantiska :) | 7. 10. 2008 10:50

      Omlouvam se ze to neni k receptu, ale nedavno jsem kupovala veprova jatra a nejmensi co meli vazily 600g, takze maly kousek jater si predstavuju jinak :)

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:18

      Já dělám játrovou omáčku trochu jinak.Je zde pod názvem "Játrová omáčka".Občas ji vařím a vždy si na ní pochutnáme.Ne proto,že bych ji vařila pro bezzubé staré lidi,malé děti a nebo abych z kousku jater nakrmila celý zájezd.Ale proto,že nám zkrátka chutná.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:10

      Játrovou omáčku dělám trochu jinak,mám ji zde pod názvem"Játrová omáčka".Občas ji dělám a vždy si na ní pochutnáme.A vůbec to není proto, že bych ji vařila pro bezzubé nebo malé děti ani proto,abych z kousku jater udělala jídlo pro celý zájezd.Ale prostě proto,že ji máme moc rádi.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:10

      Játrovou omáčku dělám trochu jinak,mám ji zde pod názvem"Játrová omáčka".Občas ji dělám a vždy si na ní pochutnáme.A vůbec to není proto, že bych ji vařila pro bezzubé nebo malé děti ani proto,abych z kousku jater udělala jídlo pro celý zájezd.Ale prostě proto,že ji máme moc rádi.

    • Di -
      Di - | 7. 10. 2008 06:29

      To nevím, Jarko. Já ji jedla jednou jako malé dítě a jako dospělá se s ní nikde nesetkala. Možná to opravdu byl nápad, jak z malého kousku jater nakrmit ne "celý zájezd", ale alespoň celou rodinu. Vždyť játra byla podpultovka! Dnes si je koupíš v každém řeznictví, tak si raději dáš kus masa než omáčku, a ta asi "vyšla z módy".

    • Jarka O.
      Jarka O. | 6. 10. 2008 20:51

      Di, proč se nedělá? Pokud má někdo játra z doma chovaného pašíka, nevidím v tom problém...ostatně já tuto omáčku mám mezi svými dětskými jídly zde.

    • Di -
      Di - | 6. 10. 2008 20:39

      Zřejmě proto, že jde o tzv. játrovou omáčku, která už se dnes nedělá.

    • Jana Wernischova
      Jana Wernischova | 6. 10. 2008 19:54

      Proč se játra strouhají? Je to jídlo pro děti nebo staré bezzubé nebo se tak z malého kousku masa udělá večeře pro celý zájezd?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Masox Mletý kmín Olej Pepř mletý Vepřová játra
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Víkendová omeleta

    Víkendová omeleta

    Závin z listového těsta se špenátem

    Závin z listového těsta se špenátem

    Chřestové rizoto

    Chřestové rizoto

    Marokánky ze smetany

    Marokánky ze smetany

    Lehký letní salát

    Lehký letní salát

    Můj vlastní kuskus

    Můj vlastní kuskus

    Sněhové pusinky

    Sněhové pusinky

    Papriková krémová polévka

    Papriková krémová polévka

    Vařené mušle

    Vařené mušle

    Doporučujeme

    15 minut
    Avokádový hummus

    Avokádový hummus

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    41
    Palačinky
    Palačinky
    40
    Míša řezy
    Míša řezy
    38
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    36
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    32
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…

    Sledujte nás

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Potřebujete ostříhat? Takto poznáte, že vaše vlasy žádají zásah

    Potřebujete ostříhat? Takto poznáte, že vaše vlasy žádají zásah

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Reflex.cz &#039;Hamáčkovo gestapo.&#039; Policie rozpustila demonstraci v Praze, mimopražské na náměstí nepustila

    &#039;Hamáčkovo gestapo.&#039; Policie rozpustila demonstraci v Praze, mimopražské na náměstí nepustila

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    • Recepty.cz
    • Strouhaná vepřová játra
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí