Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a cukr. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech vysypaný moukou, poklademe ovocem (které příp. přisladíme) a posypeme drobenkou. Pečeme cca na 175-200 °C asi 30-40 min. Dávka je na klasický obdélníkový plech do trouby.
Vyborny,vlacny.Udelala jsem na nej misto drobenky jahodovy krem a bylo to moc dobre:)krem jsem udelala:3 zakys.smet. K tomu jeden tvaroh 2zloutky vanilkove cukry 2 a vse jsem smichala v druhe misce jsem naslehala bilek ze 4 vajicek a pridala ke kremu a plus rozmixovane jahody s cukrem a navrh rozetreneho kremu na buchtu nasypala nastrohanou milku :D
Super recept akorát na klasický plech jsem potřebovala dvoujtou dávku.
Jana
|16. 6. 2012 13:22
Taky ho dost často dělám ale postrádám v receptu olej..? Dávám ho aspoň půl kelímku od jogurtu a taky vanilk cukr je do toho moc dobrý, jinak tedy mi chutná snad se vším ovocem jen tedy s jablky mi moc nechutnal ;-)
kacenka
|8. 6. 2011 10:04
ahoj co se myslí tím, kelímkem, to znamená kelímek od toho 500g jogurtu? díky Kata
zdenka supolova
|13. 7. 2010 18:37
Dagmar,doporučuji , vyzkoušejte taky Jogurtový koláč s rebarborou.Dělám ho s různým ovocem a je supr.Ale 1 je Jablkový tvar. koláč,peču se vším možným (dnes s třešněmi)jen ne s jablky a je nepřekonatelný!
Dagmar Bergerová
|13. 7. 2010 14:09
Teď jsem dopekla a ochutnala. Chuťově dobrý, ale na můj vkus málo vysoký.Dělala jsem s třešněmi na klasický vysoký plech.
Zdenka Otrubová
|23. 7. 2008 12:43
Tento koláč je vynikajúci, rýchly a chutný. Robila som ho s marhuľovým kompótom, najbližšie sa chystám s čerstvými malinami. Dávam za 1.
..BUBÍ ....
|16. 7. 2007 12:11
asi moc nepotěším, ale pekla jsem v neděli a nikomu z rodiny moc nechutnal... souhlasím, že těsto chutná po palačinkách, ale to je tak všechno... každý má jiné chutové bunky, na mě to bylo asi až příliš mokré a hutné...
Kateřina Candrová
|14. 7. 2007 07:37
Moc chutné. Dělala jsem se švestkami. Všichni říkali nepeč, nikdo to nebude jíst a do večera byl pekáč prázdný :-)
barča
|13. 7. 2007 13:10
Dělala jsem přesně podle receptu (jen jedno vejce) s kompot. meruňkami a drobenkou (asi po půlce pečení). Moc dobrý, všichni chválili. Velmi rychlá příprava pouhým vzájemným smícháním všech surovin. Dávám 1.
Veronika
|13. 7. 2007 08:57
Koláč je velmi rychlý. Dělala jsem ho s broskvemi a protože jsou také sladké, tak bych příště ubrala cukr nebo by to chtělo kyselejší ovoce. Jinak velmi dobrý, hlavně druhý den, když se uleží.
Ivana Samcová
|11. 7. 2007 17:06
Přesně jak píše Liliana, buchta je výborná a krásně mokrá. Dělala jsem ji s rybízem a třešněmi. Skvělá. Díky za recept.
Liliana
|8. 7. 2007 11:00
Tenhle recept je v naší rodině už hrozně dlouho a je velice oblíbený,říkáme mu "Mudra" :-) Buchta je rychlá,i pro úplné laiky a vlhká což je obrovské plus.Všem velmi doporučuji
vendula
|29. 6. 2007 20:51
koláč zkusím a pak posoudím jelikož mám 2 děti myslím že uspěje
Majka Přidalová
|12. 6. 2007 12:09
Dobrý a rychlý recept, dělala jsem z celozrnné a grahamové mouky, cukru dala méně a hnědý, pokladla kompotovanými meruňkami, čerstvými jahodami a zmraženým rybízem a bylo to vážně moc dobré. Jen se mi v těstě udělal zákalec, ale chuť to naštěstí neovlivnilo.
Annalise
|27. 5. 2007 10:49
Výborná ranní siesta! Příteli jsem ještě nastříkala šlehačku a ovocné kouzlo bylo na světě...chválím.
Martin Klaudy
|14. 2. 2007 15:45
Ad Adéla : Myslím,že by to chtělo udělat něco s rukama a manželovi koupit spíše šáteček v pekárně.Koláč je jednoduchý,rychlý a hlavně moc dobrý,vůbec bych se nebál i jiných ovocných kombinací.
Zdenka
|27. 10. 2006 15:50
Nepatrala jsem, co psala Adelka, ale tento recept znam jiz leta. Vubec se s tim nemazu, vse smicham dohromady, vyleji na plech, ozdobim, upecu a... vzdy se mi povedl a byl hned pryc. Take ho delam na slano, jako pizzu - bajecne!
Simča Sládková
|16. 9. 2006 18:51
Dělám tento recept taky, klidně i 2x v týdnu, protože zabere minimum času a udělá minimum nádobí. Pokud vydrží, tak vydrží déle vláčný, když přidáte cca 2 - 3 lříce oleje. Nahoru dávám třeba švestky, jindy jablka, mleté ořechy a skořici, výborná je varianta hrušky + ostružiny. Nejluxusnější je s meruňkami nebo broskvemi. Lze použít i ovoce z kompotu. Jen jsem se chtěla zeptat: dáváte drobenku HNED? Já nejprve peču těsto + ovoce a teprve po cca 15 minutách posypu drobenkou a dopeču. Jinak se mi stávalo, že se mi drobenka přichytla...
*Lucie*
|23. 8. 2006 10:52
Včera jsem zkusila koláč s jahodamy....myslíte, že zbyl k snídani? Ani kousek! Výborné a jednoduché, děkuji
Jana
|8. 8. 2006 23:49
Chválím autorku receptu ! Tak by měl být napsán každý recept.To znamená jak se co dlouho peče , na kolik stupňů a jak má být třeba velký plech na pečení.Myslím ,že to ocení mnoho kuchařinek.Děkuji
Anonym
|8. 8. 2006 19:12
Mňam! Buchta je výborná, nemůžu se jí docpat, jednoduchá příprava,jednoduché suroviny. Těsto má chuť po palačinkách, krásně křehké a nadýchané. Pekla jsem s rybízem -úžasné.
jita
|25. 7. 2006 15:09
Jsem zacatecnice, ale moc se mi povedl. S boruvkama a bez drobenky, mnam! Jednoduche, rychle a vyborne.. skvely recept!
Věra
|7. 7. 2006 10:07
Adélo pokud jsi začátečník nemůžeš hodnotit recept dle toho jak se ti povede. Ingredience používám stejné akorát postupuji takto: Cukr s vejci ušlehám el.šlehacem do pěny a postupně přišlehávám jogurt s moukou smíchanou s práškem do pečiva do polotekute konsistence. Pokud jsi vše umíchala vařečkou a dala na plech nedivím se že Vám nechutnalo.
Jana Kutačová
|6. 7. 2006 13:16
Adélo,dělala jsem tenhle koláč několikrát,vždy s vynikajícím výsledkem,takže já chválím recpept a myslím,že problém bude asi jinde.:o)
Daniela Lesáková
|4. 7. 2006 14:44
Výborné - jednoduché, rychlé, lehké do žaludku. Doporučuju. Použila jsem jahody, drobenku jsem nedávala, jen jsem navrch přidala trochu skořice a bylo to eňo ňůňo.
Jana
|11. 6. 2006 23:50
Opravdu skvělé, rychlé. Zkusila jsem to s broskvemi a jahodami. Díky za recept.
Zuzana Šindlerová
|19. 5. 2006 10:44
Tak nevím, Adélko, já mám sice zkušenost jenom s Jogurtovým koláčem II, ale když je tolik kladných ohlasů, není chyba někde jinde než v receptu??
Adéla Hýbnerová
|18. 5. 2006 14:54
teď už vím, že tenhle moučník jsem pekla naposledy. Dělala jsem ho přesně podle receptu, dokonce jsem koupila jahody....manžel to vystihl přesně: chutná to jak podrážka. Ještě jsem si utrhla ostudu před tchýní, přijela nám ráno hlídat kluka a já ji chtěla něčím pohostit. Tak vám pěkně děkuju.
Hurvajs
|18. 5. 2006 11:56
Tak jsem zase chtěl připravit překvápko pro svou Máničku a vybral jsem si tenhle recept. PARADA!!!Těsto jsem měl umichaný za 2 minuty, šup s tím do trouby a za půl hodiny byl koláč hotovej a mohl jsem se přitom i dívat na hokej!!Vždycky jsem si myslel, jaký není vaření věda, a teď mě to začalo dokonce i bavit!!Takže díky za další bezvadnej recept!
Wanda
|5. 3. 2006 11:13
Tento koláč,jeden z nejrychlejších moučníků vylepšuji přidáním cca 100 g mletých vlašských ořechů,nebo i více,pak uberu mouky.Těsto koláče je pak trošku "kropenaté",aleje tím chutnější.Koláč pro úplné začátečnicev kuchařském řemesle,vždy se podaří.Prima recept.
Martinka
|9. 12. 2005 08:35
Dneska vyzkouším a potom napíšu jaký koláč byl:-))
Katerina Shibazaki
|24. 9. 2005 12:29
Velmi dobre, moc jsme si pochutnali.
esterka
|19. 8. 2005 09:10
Skutečně dobré...vláčné:o)))
Mirka
|12. 8. 2005 08:08
je to výborný a jednoduchý koláč, měli jsme ho za poslední týden 2x
Eva Ml.Boleslav
|8. 6. 2005 14:27
Opravdu tam žádný tuk nepatří a nejlepší to je s meruňkama.Doporučuji, velmi rychlé a chutné.
Jana Novakova
|30. 5. 2005 09:42
Nepatri tam zadny tuk?
Andrea Pastirčáková
|31. 1. 2005 19:52
Je to rychlé a moc dobré. Dělala jsem to s ostružinama, a všichni si moc pochutnali. Ani ta drobenka tam už nemusí být. Akorát jsem to pekla na 200 stupňů a bylo to hotové již za 20 minut.