Super koblížky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      kostka droždí
    • 6
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo rozpuštěné - vlažné
    • 7
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      kostka omega
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
2
Těsto musí být krásně hebké, až potom ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!!!
3
Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, ať se nelepí. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať je nemáme spálené!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    6. 2. 2016 23:24

    Mužete přidat 1 nebo 2 lžíce rumu :)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    27. 10. 2015 18:32

    Neplavaly, protože bylo málo tuku. Musí ho být tolik, aby se nedotýkaly dna ;-)

  • *Terulka*
    *Terulka* |

    26. 10. 2015 10:26

    Z kila mouky jsem mela tak asi 30 opravdu velkych koblih ne koblizku :D Ja si mysim, ze ze ctvrtinove davky by to bylo dostacujici. Koblizky jsem delala poprve a pry by mely plavat aby vytvorily svetly prstenec, mne neplavaly, kde muze byt chyba?

  • Blbost
    Blbost |

    3. 4. 2015 17:08

    Neviděl si nikdy koblihy? :-! Smaž to podle barvy!

  • Mr.michal
    Mr.michal |

    3. 4. 2015 16:03

    sem jen slepej nebo tam není napsaný jak dlouho se smaží?

  • Mr.michal
    Mr.michal |

    3. 4. 2015 16:03

    sem jen slepej nebo tam není napsaný jak dlouho se smaží?

  • Bára
    Bára |

    2. 4. 2015 17:35

    Můžete mi prosím říct, kolik tak koblih z této dávky uděláte? Kilo mouky se mi zdá dost hodně...

  • miška
    miška |

    1. 3. 2015 13:47

    mnam vypada do dobre hned skusím :-) :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) <:-) :-)) :-)) :-)) :-)) ;-)

  • Sexykulíšek
    Sexykulíšek |

    19. 2. 2015 14:36

    fakt sexy :-*

  • LadyJarija
    LadyJarija |

    16. 2. 2015 19:35

    Výborné koblížky. Koblížky podle receptu mojí mamky byly vždy hrozně mastné a bylo mi z nich špatně, tak jsem letos zkusila tyto a paráda! :-[

  • Ell
    Ell |

    17. 11. 2013 15:43

    a nesmažili jste příliš rychle a na velkém ohni?? :-\

  • Hasobb
    Hasobb |

    30. 7. 2013 23:17

    Ta marmeláda se balí stejně jao třeba do sladkých knedlíků?? :-)

  • Ála
    Ála |

    27. 7. 2013 18:12

    Děkuji za recept, koblížky byly výborné, byly hned snězené. :D <3

  • Ahoj
    Ahoj |

    18. 6. 2013 16:15

    Nevíte proč se nám stalo toto? postimg.org/image/9mm74ln49/ :-$ =-O :-\ :-!

  • Versbachová
    Versbachová |

    26. 5. 2013 19:54

    Doporučuji jsou vynikající.

  • :)
    :) |

    3. 5. 2013 17:50

    :DDhmm chytrá :DD :-D

  • FANY
    FANY |

    10. 12. 2012 19:10

    NEŘEŠTE ČEŠTINU, TÍM RODINU NENAKRMÍTE, KAŽDÝ HOLT NEMÁ DO VÍNKU DÁNO. JÁ OSOBNĚ DĚVČATA CHVÁLÍM, ŽE V DNEŠNÍ DOBĚ SE S CHUTÍ POUŠTÍ DO VAŘENÍ A PEČENÍ A NEKUPUJÍ TY KRABICOVÉ POLOTOVARY OD "TRIKATELA" JE TO SAMÁ CHEMIE A ZDRAVÍ TO ROZHODNĚ NEPŘIDÁ. JEN TAK DÁL A AŤ SE DAŘÍ :-P :-P

  • karol
    karol |

    8. 12. 2012 17:45

    chtěla bych vyzkoušet, ale když vidím 3 omegy, no vzhledem k tomu, jaký jsou tyhle ztužený tuky "humus", tak mi to skoro přijde jako zkažení celýho receptu, se kterým je přitom dost práce a mohl by být skvělý (pokud tedy pomineme, že smažené pečivo není zrovna zdravé asi..)

  • Janka Manka
    Janka Manka |

    6. 12. 2012 20:58

    Koblihy byly dobré, ale ta vaše čeština dámy...Ty hrubky...Silvie hrůza...

  • Blanka
    Blanka |

    14. 6. 2012 21:03

    A jeste dodavam, zloutky, nebo cela vejce, rozpustene maslo, nebo olej, cukr, mleko, rum, rozmixuji do peny v mixeru, a potom pridam do mouky.

  • Blanka
    Blanka |

    14. 6. 2012 20:58

    Vyborna napln do koblihu je vyslehat tuhy snih z bilku s jahodovou marmeladou a vstriknout do koblihu.

  • Nikita Kupová
    Nikita Kupová |

    8. 4. 2012 15:10

    Moc výborné, ale přidala jsem 2 omegy :-)

  • prostě já
    prostě já |

    31. 3. 2012 12:02

    3 kostky omegi :-\

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    14. 9. 2011 13:26

    Koblížky jsem plnila po usmažení ze strany stříkačkou, moc dobré ;-) foto přiloženo

  • Silvie z Jeseniku
    Silvie z Jeseniku |

    16. 7. 2006 03:41

    vyborny recept na nakyprene, vlacne a lahodne koblizky...moc chutnaly, jen jsem nedavala marmeladu do vnitr ale udelala jsem koblihy s malou dirkou uprostred a kazdy si pak namazal marmeladu podle chuti. Jeste chci rict, ze takhle udelane koblizky zustali jako cerstve dokud se nesnedli..byla toho opravdu hromada. Doporucuji