Jablkovo-pudinkové koblížky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
  • T%u011Bsto na 12 kousk%u016F
    • 150
      g hladká mouka
    • 4
      lžička prášek do pečiva
    • 75
      g tvaroh
    • 50
      ml mléko
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 40
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Jable%u010Dn
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Pudinkov
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 20
      g cukr
    • 250
      ml mléko
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hladkého těsta.
2
Na jablečnou náplň oloupeme jablko, rozkrojíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme ho na 12 kousků, které pokapeme citronovou šťávou.
3
Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Do každého dílu přidáme 1 kousek jablka a vytvoříme kuličky tak, aby jablečný kousek zůstal uprostřed. Těstové kuličky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Usmažené necháme oschnout na roštu pro pečení nebo na kuchyňském papíře.
4
Na pudinkovou náplň připravíme pudink z pudinkového prášku, cukru a mléka podle návodu na obalu. Pudink necháme a stálého míchání vychladnout. Pudink nalijeme do plnícího sáčku se špičkou a plníme jím ještě vlažné koblížky. Těsně před podáváním je pocukrujeme.

Komentáře k receptu

  • Kristyna Brenova
    Kristyna Brenova |

    27. 4. 2008 10:25

    Ja jen nechapu, jak se pak uz ty usmazene plni. To se do nich udela dira? Nebylo by lepsi smazit to uz s tou naplni s jablkama jako klasicke koblizky?

  • Tera
    Tera |

    8. 2. 2007 15:20

    Je to opravdu moc dobré, akorát než se dá pracovat s těstem, tak se musí přidat mnohem víc mouky. V opačném případě je to pouze mazlavá hmota, která vůbec nedrží na jablíčku ale spíš na prstech:) Jinak velká mňamka.

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    15. 12. 2006 19:39

    geniální :)