Banánový chléb z USA

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: 2 000 kJ

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks banány pomačkané vidličkou
    • máslo 1/3 změklého hrnku másla
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce vanilkové aroma nebo 1 vanilkový cukr, ale potom dejte místo jednoho hrnku pouze 3/4
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrnek hladká mouka 1/2 ( jedna a jedna polovina)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejme na 180 stupňů. Nejprve si smícháme máslo s banány, až bude vše dobře smíchané, přidáme cukr, vajíčko a vanilku, znovu promícháme, přidáme kypřící prášek a zase promícháme. Nakonec přidáme mouku, dobře smícháme, dáme do pečlivě vymazané a vysypané formy na chleba a pečeme cca 1 hodinu.
2
Kontrolujeme párátkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Atunka
    Atunka |

    12. 3. 2016 21:29

    Přidala jsem 1 lžíci holand.kakaa,nasekané lískové oříšky a rozinky,pekla 35 min. na 175°,25 min. na150° a ještě nechala v troubě 15 min dojít.Výborné ;-)

  • anonym
    anonym |

    17. 2. 2016 19:34

    4 banany a jeden hrnek mouky? :D tak to asi NE,, dal jsem jen 3 banany a 1 hrnek a stejne je uvnitr mazlavy a nedodelany.... predpokladam ze mouky spis hrnky 2 !

  • Jana
    Jana |

    7. 9. 2015 16:06

    Já dala půlku prdopece a je to akorat

  • Jana
    Jana |

    7. 9. 2015 16:06

    Vyborny :-))

  • zde.na
    zde.na |

    5. 7. 2015 07:48

    Je tam určitě jedna "lžíce"???? Neměla by tam být lžička. Těsto je dost cítit po kypřícím prášku!!! :-$

  • Natálie
    Natálie |

    27. 2. 2015 12:14

    Já osobně ještě doporučuju vmíchat čokoládu!

  • Aneta
    Aneta |

    11. 2. 2015 09:51

    Ahojda, můžeš mi prosím vysvětlit, když s tím máš už zkušenost, co myslejí tím: Hladká mouka 1/2 ( jedna a jedna polovina) 1 hrnek a nebo 1 vanilkový cukr, ale potom dejte místo jednoho hrnku pouze 3/4 . mockrát ti děkuji

  • katka
    katka |

    20. 1. 2015 13:00

    Výborný :-) <:-) vřele doporučuji..

  • vy2
    vy2 |

    28. 8. 2014 16:04

    Když jsem ho pekla poprvé, tak jsem ho snědla sama než přišli ostatní. Od té doby peču vždycky 2 - jeden pro sebe a druhý pro ostatní :-)

  • Jakub
    Jakub |

    22. 7. 2014 15:23

    Děkuji, výborný chléb. Určitě zařadím do pečení na snídani místo bábovky. Je to prudce návykové a těším se až budu znovu péct :-P Jen já sem pekl na 175-180 °C a stačilo 35 minut. Pak už se mi nelepilo na špejli...

  • Sabina
    Sabina |

    25. 3. 2014 16:01

    To bude snad hrnek a půl a roztavi se máslo aby bylo v 1/3 :-)

  • Portokalos
    Portokalos |

    19. 3. 2014 16:51

    Chci upéct, ale nechápu JEDNU A JEDNU POLOVINU a TŘETINA ZMĚKLÉHO HRNKU :-!

  • Lucí
    Lucí |

    14. 2. 2014 16:15

    Kolik má být tedy té mouky ? Trochu nechápu proč je tam napsané jedna a jedna polovina...

  • ahojky
    ahojky |

    24. 1. 2014 15:03

    Již peču podruhé a přidala jsem opražené nasekané oříšky a slunečnici a dávám i rozinky a čokoládu, pokud nezapomenu. Je výborný, třeba i na cesty....

  • Radka
    Radka |

    6. 1. 2014 22:15

    Určitě jenom 140g mouky??? Dodržela jsem Váš postup, ale peču to hrozně dlouho a furt je to na špejly mazlavý. :) Asi to nakonec vyhodim do koše. :)

  • BlackJade
    BlackJade |

    4. 1. 2014 12:34

    Chutná skvěle...

  • Kawen
    Kawen |

    17. 11. 2013 09:58

    Dobrý den, chystáme se dnes péct, ale nějak nechápu z čeho získá tu hnědou barvu? Nepatří do toho receptu ještě něco?

  • Esleranda
    Esleranda |

    18. 9. 2013 09:29

    Naprosto výborný a prudce žratelný 8-) :-* Určitě budu dělat častěji. Jen sem trochu válčila s těmi hrnky, másla jsem dala 75g, cukru 170g + 1 vanikovej cukr a mouky 140g.

  • Katka
    Katka |

    5. 3. 2013 20:57

    Znam z USA, vyborny recept!!!