Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks tymián
    • 1
      hrst fenykl nať
    • 1
      lžíce olivový olej extra panenský
    • 1
      hrst petrželka nať
    • 1
      šálek strouhanka
    • 1
      hrst bazalka čerstvá
    • 4
      ks tuňák - steak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bylinky nadrobno nasekáme.
2
Smícháme je se strouhankou a olivovým olejem tak, aby strouhanka zvlhla, ale nebyla příliš nasáklá tukem.
3
Ochucenou masu na tuňáka (zakoupeného nejlépe v kvalitě na sashimi) přitlačíme ze všech stran.
4
Na grilu ho jednu minutu z každé strany opečeme.
5
Maso uvnitř musí zůstat trochu syrové. Jinak ryba zbytečně vyschne a její chuť ztratí na výjimečnosti.
6
Přílohou může být rozpečená bageta potřená bylinkovým máslem, pizza chléb. Samozřejmě salát podle sezónní nabídky. Zkuste špenátové listy s cherry rajčátky a kozím sýrem. Zakápnuté balsamikem, olivovým olejem plus posypané vlašskými ořechy.
7
"Tento recept pro vás připravil známý italský kuchař Emanuel Ridi"
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Fenykl Olivový olej Petrželka Strouhanka Tuňák - steak Tymián

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.