Hovězí na žampionech

moje hodnocení: 0

4.3

hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      stroužek česnek cca
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžíce majoránka necelá
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo záklechtka dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran. Ke konci smažení masa, přisypeme ještě krátce osmažit i pokrájené žampiony, papriku a nasekaný česnek. Nakonec vmícháme i majoránku (ne, vařením nezhořkne), přilijeme asi 250 ml vývaru a dusíme pod poklicí do změknutí masa na mírném ohni, za občasného podlití dle potřeby a promíchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Vývar dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou jíšky nebo záklechtky (voda + hladká mouka) a necháme provařit. Dle chuti ještě dosolíme a opepříme a můžeme podávat.
3
Podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo noky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.