Hovězí líčka na houbách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hovězí líčka cca
    • 50
      g uzený špek cca
    • sůl
    • 1
      ks cibule větší
    • pepř mletý
    • rozmarýn
    • 2
      stroužek česnek cca
    • 1
      hrst sušené houby nebo čerstvé - dle možností
    • vývar
    • jíška
    • 100
      ml smetana ke šlehání nemusí být, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek a snítku rozmarýnu, přisypeme houby dle chuti, přilijeme trochu vývaru a pod poklicí zvolna dusíme, za občasného promíchání masa a podlití vývarem dle potřeby.

RADA: Jak krájet cibuli: video postup krok za krokem

2
Když máme maso měkké, vývar dolijeme do požadovaného množství, omáčku zahustíme jíškou a kdo rád smetanové omáčky, přilije i smetanu. Vše krátce provaříme, vyndáme větvičku z rozmarýnu, dochutíme dle chuti solí a pepřem a můžeme podávat.
3
Podáváme s rýží, šťouchanými brambory, knedlíkem, noky...

RADA: Jak na houskový knedlík

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: